Více informací
Zvířata

​Svědění uší u psa


​Svědění uší u psa Majitelé psů znají své čtyřnohé mazlíčky dokonale. Je tedy logické, že na nich poměrně snadno poznají, že se něco děje. Polehávání, škrábání, kňučení, nechutenství, nepřirozený pohyb apod. V článku se zaměříme na svědění uší u psa.
 
Infekce uší
Dlouhé uši u některých plemen zvyšují riziko ušní infekce. Samozřejmě i malým ouškům se infekce nemusí vyhnout. V případě, že má váš pes problémy s ušima, doporučuji mít ve vaší lékárničce kapičky pro první pomoc, popř. ihned vyhledat ošetřujícího veterináře. V první řadě je důležité infekcím předcházet zdravou stravou a tou nejlepší péčí o psa.
Bolest ucha se může projevovat třesením nebo kroucením hlavy, ztrátou rovnováhy, kňučením, silným zápachem z ucha, škrábáním na uchu, výtoky apod. Tyto signály by vás neměly nechat v klidu. Pes se vám takovými způsoby snaží říct, že má trápení, bolesti a problémy s uchem.
Někteří psi jsou náchylnější na ušní infekce než jiní (kokršpanělé, baseti, kteří mají dlouhé uši), vyloučeni nejsou ani psi, co milují vodu. Voda je totiž to nejlepší prostředí pro roztoče, viry, bakterie a samozřejmě i kvasinky. Jestliže se váš pes rád koupe a skáče do vody, dbejte na důkladné vysušení.


 
Jak vyléčit infekci a zánět vnějšího ucha?
Existuje celá řada léčivých přípravků na čištění uší psa. Počítejte ovšem s tím, že psovi nebude žádný způsob péče o uši příjemný. Roztokem a vatovým tamponkem si s infekcí snadno poradíte. Po jednom až dvou týdnech byste se infekce měli zbavit. U psů s chronickou infekcí uší může léčba trvat i měsíc a někdy mohou být zapotřebí i antibiotika.
Akutní i chronický zánět uší psa můžete zvládnout ošetřit sami doma. Antiseptický gel SkinPET Aural gel je tou nejlepší volbou. Zmírňuje bolest, zmenší otok a mimo to zkracuje dobu hojení. Psí ucho zbaví bakterií, virů, plísní a to bez jakéhokoliv svědění, štípání a dráždění.
SkinPET Otic je roztok na čištění uší, který obsahuje antiseptické látky, jež usmrcují mikroorganismy způsobující zánět ucha. V případě pravidelného používání zamezuje nadměrné tvorbě ušního mazu a přispívá k prevenci vzniku zánětu vnějšího ucha.
Doporučuji vám, mějte SkinPET gel a roztok vždy po ruce a buďte kdykoliv připraveni poskytnou pejskovi úlevu a pomoc. Produkty SkinPET jsou známy již od roku 1995 a všechny produkty jsou schválené Ústavem pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv.
 

Zdravé uši
Uši zdravých jedinců jsou růžové, hladké, bez výtoku, bez zápachu a na dotek nebolestivé. Mnohým zdravotním potížím můžete předejít preventivní a pravidelnou péčí o psa s pomocí produktů SkinPET.
Chcete-li vašim čtyřnohým parťákům dopřát to nejlepší, doporučuji vám tzv. Prémiovou veterinární péči, kde budete mít vše, co potřebujete v jednom balení na míru. Prémiovým balíčkem ušetříte a poskytnete svým hafanům ten nejlepší dar pro jejich zdraví a pohodu.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: