Více informací
Zvířata

​Zajímavosti ze světa psů


​Zajímavosti ze světa psů Zajímavosti, kuriozity a někdy až opravdu neuvěřitelné vymoženosti ze světa psů.
 
Kachna nebo pes
Už jste slyšeli o japonské značce OPPO z Osaky? Nebo snad přímo o kachním náhubku Quack ve tvaru otevřeného kachního zobáku? Prý se jedná o celosvětový bestseler. Zobák je vytvořen z jemného a pružného silikonu, který je příjemný nejen pejskům, ale i jejich majitelům. Vybrat si můžete ze tří velikostí pro délku hlavy a to od 17 až do 30 cm. Kachní náhubky nakoupíte např. na těchto stránkách.
 
Hledač rakoviny
Naprosto perfektní pokrok ve světě psů je prototyp nové technologie, která má za úkol pomoci psům speciálně vycvičeným na vyhledávání příznaků rakoviny v biologických vzorcích. Nevěříte? Je to tak, britští výzkumníci z Open University se snaží vyrobit technické zařízení, které psu umožňuje přímo komunikovat a sdělovat, zda jsou nebo nejsou v biologickém vzorku buňky rakoviny. Psi, kteří tímto způsobem rakovinu ve vzorcích objevili, signalizovali zprostředkovaně, tj. posazením. V současné době se vědci snaží tento pokrok zdokonalit. Přístroj umístěný na kovové destičce by měl začít měřit tlak čenichu a získat data přímo do počítače. Můžeme jen doufat, že nám psi pomohou k časnějšímu rozeznání rakoviny.
 
Pes – tvář módní kampaně
Italská módní značka Trussardi má velmi široký záběr od oblečení přes sportovní oděvy a kožené výrobky. Dokonce zasahuje do parfémů, auto nebo interiéru letadel. „Tváří“ jarní a letní kampaně v roce 2015  se stali grejhaundi. Proč právě oni? Dle autora Williama Wegmena se jedná o mysticky tichého, fotogenického a neuvěřitelně elegantního psa. Souhlasíte s tím?
 
Pes jako kabelka
Nevím, nevím. Malí pejskové jsou v taškách nošeni už dávno. Co je teď nového? Jedná se o tzv. kabelku Puppy purse, kdy se ze psa stává kabelka. Zní to divně, vypadá to divně, ale najdou se tací, kteří si takový „model“ ještě rádi koupí. Zvíře se pohybuje po vlastní ose v jakémsi postroji s držadly nahoře a majitel ho může kdykoliv zvednout a přehodit si ho přes ruku nebo rameno jako kabelku. Kdo za tímto nápadem stojí? Americká firma, která nabízí tuto „kabelku“ za 70 dolarů. Pro některé majitele je to možná pohodlné řešení, ale otázkou je, co na to říkají samotní psi.


Zdroj: dogica.com

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: