Více informací
Zvířata

Veterinární klinika


Veterinární klinika Domácí mazlíčci jsou pro nás dnes kolikrát nejlepšími přáteli a je úplně jedno, jestli se jedná o šedesátikilového psa, kotě, či malého křečka. Jsou to živí tvorové, stejně jako my, proto je důležité k nim tak také přistupovat. Vnímají stejně štěstí, spokojenost a na druhou stranu samozřejmě i bolest, či zdravotní komplikace k tomu bohužel patří také.

Praha veterinární klinika se zaměřuje na zdravotní i preventivní ošetřování Vašich domácích mazlíčku. Specializujeme se na drobné živočichy, jako jsou například fretky, králíci a další drobná zvířata, ale samozřejmě i kočky a psi. Nabízíme Vám spíše rodinné prostředí s bohatými zkušenostmi. Ročně ošetříme kolem 11 000 Vašich domácích mazlů a těšíme se na další!
Naše zázemí je moderně vybaveno, takže jsme schopni vyřešit i náročnější zákroky. Výjimkou není ani vlastní laboratoř. Pro Vaše čtyřnohé kamarády tu tak máme připraveno kvalitní prostředí s profesionálním přístupem a komplexní péčí. Mezi často prováděné zákroky patří například kastrace, či očkování, a to právě i pro drobná zvířata, což na klinikách běžně nebývá podmínkou. Možná si říkáte, k čemu je kastrace, například u menších hlodavců dobrá, ale věřte, že i tady je to někdy potřeba. Pokud se tedy nejedná o případ, kdy je nutné reprodukční orgány odstranit, kvůli zdraví samotného zvířátka, je tu ještě druhá možnost, kdy zkrátka není jednoduché u takhle malých zvířat při odběru pokaždé 100 % poznat, zda se jedná o samičku, či samce, pak často dochází k nechtěným vrhům, a to i tehdy, když víme že chováme dva jedince opačného pohlaví. Mláďat bývá zpravidla více, v častějším opakovatelném intervalu a jejich udání do dobrých domovů je stále náročnější. Proto jde problém vyřešit touto cestou a tím předejít mláďatům, která by ve svém vysokém počtu nemohla všechna získat milující domov. Být na pozoru bychom měli i u svých koček a kocourů, kteří mají možnost volného pohybu venku. Jelikož z jednoho kočičího páru se za 3 roky může vytvořit i rodinka o velikosti 80 jedinců.



A jak se vlastně kastrace provádí?
Máme tu hned několik způsobů. U kočiček a fenek se provádí zákrok, kdy jsou odstraněny pouze vaječníky takzvaná ovariektomie a, nebo ovariohysterektomie, kdy se odstraňují jak vaječníky, tak děloha. U psů a kocourů se pak odstraňují varlata tedy takzvaná orchiektomie. Mezi projevy po kastraci patří například větší klid, pohoda daného jedince, snižuje se výskyt rakoviny (vaječníky, děloha, mléčné žlázy), dochází méně častěji k potyčkám mezi jedinci a ztrácí se, nebo minimálně oslabuje teritoriální chování, mezi které patří třeba i značkování močí.

Pokud máte nějaký problém s Vašimi chlupáči, ať už zdravotní, nebo si zkrátka nevíte s něčím rady, nebojte se na nás obrátit. Veterinární klinika Praha je tu pro Vás a Vaše zvířecí přátele. Těšíme se na Vás!

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: