Více informací
Zvířata

ZOO Tábor – zvířátka na jihu Čech


Klíčová slova
ZOO, tábor, zvířata
ZOO Tábor – zvířátka na jihu Čech

Největší ZOO v jižních Čechách najdete v Táboře. Ať už jste v Zoologické zahradě Tábor byli, nebo se jí teprve chystáte navštívit, následující řádky vám alespoň trošku poodhalí novinky o aktuálním dění.

Znovuotevření
Zoologická zahrada Tábor byla znovuotevřena 30. června 2015. V současné době si návštěvníci mohou prohlédnout více než 200 zvířat, mezi kterými jsou i chráněné druhy u nás a ve světě. Táborská ZOO si dala za cíl chránit a rozmnožovat právě ohrožené druhy zvířat. 
I vy můžete pomoct zvířátkům a stát se např. patrony vybraných druhů nebo různým způsobem přispívat na chod zahrady. Jak se stát adoptivním rodičem se dozvíte zde. 

Návštěva ZOO Tábor
Areál Zoologické zahrady Tábor se nachází na adrese Tábor – Větrovy 10. 

Otvírací doba:
duben – srpen - denně PO – NE 09:00 – 18:00 hod.
září, říjen - denně PO – NE 09:00 – 17:00 hod.
listopad – březen - jen o víkendech SO – NE 09:00 – 16:00 hod.

ZOO je zaměřena na chov a rozmnožování ohrožených druhů zvířat, najdete zde například lvy, tygry či medvědy.
Vydejte se do světa zvířat, užijte si nádhernou procházku lesem, kde si vychutnáte pohled na medvědy. Záměrem celé zoo je, aby lidé co nejméně vnímali oplocení výběhu a cítili se, jako by byli součástí zvířecí říše a procházeli přímo mezi nimi.
Pokud přijedete do ZOO o víkendu, těšte se na pravidelné krmení nosálů, lvů či makaků. Každou sobotu a neděli od 11 do 14,30 hod.

Zvířata
Moderní zoologická zahrada dopřává všem živočichů nesmírný komfort a vytváří jim takové prostředí, na které jsou zvyklá a podobají se co nejvíce jejich přirozenému prostředí. 
Čeká na vás podívaná na největší kočkovité šelmy světa – tygra a lva. Dále také na zubřici Karlu, vlka artického, rysa, nosály, mývaly, surikaty, jelena evropského, lamu, ovce, opice, kapybaru, ptactvo, domácí zvířata a mnoho dalších. 

Hurá do ZOO
Neváhejte a přijeďte se podívat do Zoologické zahrady Tábor, užijte si výlet se svými dětmi, dobijte baterky ve fotoaparátech a hurá za zvířátky. V areálu zahrady je k dispozici také dětské hřiště s prolézačky, na kterých si vaše děti užijí spousty legrace. Samozřejmostí je i občerstvení a restaurace. 
















Zdroj: www.zootabor.eu

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: