Více informací
Zdraví

Jak zamezit bolesti bederní páteře


Jak zamezit bolesti bederní páteře Bolesti zad patří k nejčastějším příčinám návštěvy lékaře. S bolestmi zad jsme se setkali snad všichni. Dá se říct, že se jedná o civilizační onemocnění, které je způsobeno moderním životem. Bohužel nejvíce problematickou oblastí zad je bederní páteř.
 
Bolesti bederní páteře
Bolesti bederní páteře (http://www.olfen.cz/bolest-zad.php) mohou mít mnoho příčin. Starší osoby mají většinou degenerované meziobratlové ploténky. U mladších jedinců jsou nejčastější příčinou bolesti přetížené nebo ochablé zádové svaly. K přetěžování bederní oblasti dochází např. vlivem špatného držení těla, nadváha nebo chybně naučenými pohybovými stereotypy. To vše bohužel souvisí s naším stylem moderního života, mam na mysli zdlouhavé vysedávání u počítačů, nedostatek pohybu, nadměrné přejídání a nárůst váhy, těžká manuální práce apod.
Možná se vám stalo, že vás začala záda bolet při prudkém pohybu. Ano je to tak, po prudkém pohybu do otočení, při zvedání těžkých břemen nebo při výhřezu ploténky, může bederní oblast opravu bolet.
Pozor si dávejte, pokud vás bederní oblast zad bolí a nikterak vám nepomůže ulevit od bolesti. Může se jednat o příznak onemocnění ledvin. Bolest beder při onemocnění ledvin je lokalizována spíše mezi posledním žebrem a křížovou kostí.
 
Co dělat, když bolí záda
Zde je několik rad, co dělat, pokud vás začínají bolet záda. Doporučuje se pohyb, cvičení, posilování, spát na kvalitní a zdravotně nezávadné matraci, pokud máte sedavé zaměstnání, nastavte si správnou velikost výšky pracovního stolu, opatřete si pohodlnou pracovní židli, pořiďte si malý nafukovací balónek, který si dáte pod záda nebo seďte na powerballu, někdy zkuste vyměnit židli za nafukovací cvičící míč, protahujte se, trénujte správné držení těla a v případě nadváhy, upravte váš jídelníček a denní režim.
V neposlední řadě doporučuji koupit Olfen gel (http://www.olfen.cz/olfen-gel.php).


 
Léčivý přípravek
Chcete-li co nejrychleji utlumit bolest zad, svalů a kloubů, doporučuji vám pořídit léčivý přípravek Olfen gel, který se mimo jiné dá využít k léčení zhmoždění, podvrtnutí a vymknutí kloubů. Olfen gel působí proti bolesti a účinně tak uleví od bolesti. Rychle se vstřebává, nezanechává mastný film ani skvrny na oblečení, můžete si tak postižené místo namazat např. i v kanceláři.
Prevence je důležitá, a pro to, aby vás bedra vůbec nezačala bolet, dodržuje výše zmíněná pravidla.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


S jakými ptáky se na jaře setkáte v zahradě nejčastěji Kdy začíná jaro? Oficiálně prvním jarním dnem, který je určen astronomickým... více ...
Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům. Věděli jste, že něco tak zdánlivě jednoduchého jako výměna zámků může mít... více ...
​Češi jsou malý národ velkých jmen Každé jméno je jedinečné, stejně jako každý z nás. Naše jméno nás... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: