Více informací
Zdraví

​Máte na něco chuť? Anebo co vám chybí v těle?


Klíčová slova
chutě, sůl, chipsy, vitamíny, vápnák
​Máte na něco chuť? Anebo co vám chybí v těle? Honí vás během dne mlsná a nevíte, co byste zakousli? Tzv. neodolatelná chuť znamená, že máte akutní nedostatek nějaké konkrétní látky, kterou vaše tělo a organismus potřebuje. Co vám chybí? Charakter jednotlivých chutí prozradí, co by vaše tělo potřebovalo.
 
Sladké
Obecně to značí nedostatek chromu. Cukr je totiž droga, stejně mocná a silná jako kokain. Čím více ho do těla dostáváte, tím více ho chcete. Bohužel je fakt, že je cukr obsažen téměř ve všech hotových jídlech. Nemám tím na mysli tzv. hotovky v restauraci, ale normální potraviny, které běžně nakupujete. Možná to zní divně, ale dokonce i v uzeninách je obsažen cukr.
Pokud máte chuť na sladké, doporučuji sýr, brokolici nebo hrozny, které obsahují chrom. Dobrá zpráva je, že pokud si dáte skleničku vína, účinek bude stejný.


 
Čokoláda
Čokoláda je kapitola sama o sobě. Pokud máte chuť na čokoládu, vaše tělo zřejmě nemá dostatek hořčíku, který je v těle velmi důležitý. Získat ho můžete také z ovoce, oříšků a listové zeleniny. Místo čokolády je dobré zakousnout banán.
 
Chléb a rohlíky
Dle odborníků značí chuť na pečivo nedostatek dusíku, který je důležitý hlavně v těhotenství, během růstu, po zranění apod.
Pečivo můžete zkusit nahradit ořechy.
 
Maso
Také to znáte, dát si večer na prkýnko salám, klobásu nebo šunku? Znamená to, že nemáte dostatek vitamínu B 12, tuku, zinku anebo železa. Klobásu můžete zkusit nahradit čočkou, korýši, špenátem, dýňovými semínky, luštěninami nebo třeba sýrem.
 
Nápoj s bublinkami

Znamená nedostatek vápníku. Zkuste dodat tělu brokolici nebo kapustu, která jsou bohaté na vápník.

 
Chipsy
„Zlo“ jménem brambůrky značí nedostatek soli. Většinou nám chybí po velké námaze nebo během pobytu v klimatizované kanceláři. Chuti po nezdravých brambůrkách se zbavíte např. rybou, mořskými plody nebo výrobky z kozího mléka. 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


VTC nabízí široký výběr pomůcek pro tvořivé ručičky VTC a.s. je největší velkoobchod s kvalitní českou a evropskou textilní galanterií.... více ...
S jakými ptáky se na jaře setkáte v zahradě nejčastěji Kdy začíná jaro? Oficiálně prvním jarním dnem, který je určen astronomickým... více ...
Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům. Věděli jste, že něco tak zdánlivě jednoduchého jako výměna zámků může mít... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: