Více informací
O dětech

Masáže v těhotenství


Klíčová slova
masáž, relax
Masáže v těhotenství Masáž dokáže s naším tělem i psychikou udělat zázraky. V těhotenství to platí dvojnásob. Speciální masáž v těhotenství uleví bolavým zádům, zklidní mysl a udělá dobře nejen nastávající mamince, ale i miminku.
 
Masáž pro maminky
Pro některé nastávající maminky je slovo masáž tabu. Proč? Ovládá je strach, že by mohly miminku v bříšku ublížit nebo dokonce vyvolat předčasný porod. Naopak jiné maminky se masážím oddávají celých devět měsíců.
Masáže v těhotenství jsou bezpečná, pouze tedy v tom případě, pokud je provádí zkušený masér, který se specializuje na těhotné ženy. Každý masér a terapeut by měl dobře znát reflexní body. Pozor by si měl dávat na body na zádech, které mohou např. vyvolat dráždivost dělohy nebo pokles krevního tlaku.

 
Polohy při masáži
Způsobů, jak provést masáž v těhotenství, je několik. Většina žen upřednostňuje polohu, při které žena leží na boku nebo v sedě. Některá masážní studia mají speciální masírovací křeslo na míru, na kterém sedí žena obkročmo a opírá se vepředu o zvýšenou plošinu, která neutlačuje bříško. Každá těhulka by se měla během masáže dostatečně uvolnit a cítit se pohodlně.
Opatrnější by měly být maminka v prvních dvanácti měsících. Rozhodně by se měly vyhnout masážím v případě nachlazení, infekce, bolestí hlavy, velmi nízkého tlaku, varixů, kožních onemocnění apod. Na začátku by na ni neměla chodit ani v období kolem menstruace.
 
Masáže v klidu domova
Nechat se masírovat a hýčkat, se můžete i v pohodlí domova. Požádejte partnera o nahřátí zad polštářkem s třešňovými peckami. Záda vám může lehce hladit a mazat vonným éterickým olejem vhodných v těhotenství. Masáž musí být jemná. Spíš by vám partner měl záda hladit a mazlit, než krutě promačkávat.
Kdo v těhotenství trpí na otoky nohou, bolestivé kotníky, uvítá masáž nohou, která se provádí od plosek po lýtka.


 
Masáž si vychutná nejen maminka, ale i nenarozené dítě. Vždyť to, co je příjemné mamince, to je příjemné miminku. Zklidní se krevní tlak, tep a harmonizuje se celé tělo. Mnohdy se u masáže bříška stává, že když masér hladí bříško mamince, cítí, jak se miminko natáčí a nastavují v bříšku svá zádíčka. 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: