Více informací
O dětech

Těhotenství – je sex v těhotenství bezpečný?


Klíčová slova
těhotenství
Těhotenství – je sex v těhotenství bezpečný? První těhotenství a sex je pro většinu žen naprosté tabu. Proč? Nechtějí „ublížit“ svému dítěti. Myslíte si, že je to pravdivé? Domníváte se, že mohou při milování svému potomku ublížit? Nemusíte se obávat, sex je v těhotenství bezpečný!
 
Těhotenství a chuť na …
Pohlavní styk u normálně probíhající gravidity je možný v celé délce trvání těhotenství. Dbejte pouze více na hygienické návyky.
Možná že patříte mezi ty ženy, které se pohlavnímu styku v době těhotenství vyhýbají spíše kvůli únavě, nevolnosti, bolesti zad apod. Myslete ale i na vašeho drahého. Během druhého trimestru vzrůstá přítok krve do pohlavních orgánů a i vaše prsa se stávají citlivějšími.
Ve třetím trimestru dochází zase k velkému váhovému přírůstku, které váš sexuální apetit spíš utlumí.


Polohy v době těhotenství
Jak roste bříško, je třeba některé polohy spíše vynechat. Mám na mysli hlavně misionářskou. Zkuste zapojit vaší fantazii a lehce experimentovat. Vyzkoušejte něco, co vám je příjemné, nikde vás nic netlačí, nebolí a dobře se vám dýchá. Mezi nejčastější polohy patří zezadu a na boku.
 
Nebezpečný sex
Sex v těhotenství není bezpečný, když jste v minulosti např. prodělala samovolný potrat nebo vám potrat z různých důvodů hrozí tentokrát. Lékaři ho nedoporučují ani těm maminkám, které porodily v předchozím těhotenství před 37 týdnem.
Milování nepřipadá v úvahu ani v případě vaginálního krvácení, výtoku, křečí, při odtoku plodové vody, pokud dochází k otevírání oslabeného děložního hrdla apod. Jestli se těhotná žena může milovat či nikoliv, může posoudit pouze její ošetřující lékař-gynekolog.
 
Myslete na partnera
Jestliže v těhotenství nemáte chuť na sex, je zapotřebí nezapomínat na partnera. I když může být váš partner velmi „chápavý“ a spontánně svoji sexuální touhu utlumí, bude s tím mít daleko větší obtíže než žena. Partnerský vztah je třeba opečovávat a hýčkat.
Muži zkrátka sex potřebují a vyžadují ho, vždy je to naprosto přirozená potřeba, která se nedá odstavit ze života jako něco nepohodlného. Je součástí partnerského soužití.
Zkuste společně najít nějaký kompromis.
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: