Více informací
O dětech

​Těhotenský kurz – musím na něj?


Klíčová slova
těhotenství, dýchání
​Těhotenský kurz – musím na něj?  Je pravda, že na trhu se to doslova hemží těhotenskými kurzy a různými „těhu balíčky“. Pravdou ovšem je, že naše tělo umí rodit samo od sebe, a tak na kurzy porodu chodit nemusíme. Rozdíl je ovšem v tom, co vás v těhotenském kurzu naučí a s čím vás seznámí. Prvorodičkám ho doporučuji, nebudou během těhotenství, porodu a prvních dní s miminkem jak ryba ve vodě.


 
Strach z porodu
Co si budeme nalhávat, strach z porodu má snad každá nastávající prvorodička. Některé ženy potřebují do těch nejmenších podrobností vědět, co je čeká a čím si bude muset projít. Některé naopak nechtějí vědět vůbec nic.
Strach jako takový je psychická záležitost, kterou brzdí veškeré dění kolem nás a samozřejmě to platí i u porodu. Když se zbavíte strachu, nebo ho alespoň zmírníte, budete bolest cítit a prožívat méně. Je to naprosto logické. Dle psychologů a odborných knih víte, že strach uvádí organizmus do stresu a stres tělo stahuje do křeče, uzavírá dělohu, zpomaluje porod a navíc prodlužujte bolesti, které nejsou nikterak příjemné.
 
Cena kurzu
Zamýšlíte se nad tím, že se na kurz také přihlásíte. Nemějte obavy, že by vám to „zruinovalo“ peněženku a veškeré úspory. Jejich ceny se liší, v průměru vycházejí od 300,- Kč za 40 minut cvičení a 20 minut přípravy k porodu. Samozřejmě kurz se skládá z více hodin.
 
Porodní bolesti
Právě z porodních bolestí mají nastávající maminky největší obavy. Na předporodních kurzech se o nich dozvíte celou řadu a díky masážních a cvičebních technik je snadno zmírníte.
Chcete-li rodit pomocí epiduralu, na kurzu se o něm také dozvíte a můžete se tak rozhodnout, zdali si narození svého milovaného potomka užijete či to raději celé „prospíte“.
Babičky a starší generace maminek, které si prožily více jak tři porody, radí – uvolnit čelisti a uvolnit ramena. Má to prý vliv na celé tělo.
 
Dýchání
Na kurzech se seznámíte i s tím, jak správně a pravidelně dýchat a prožívat tři porodní fáze. Na porod tak budete lépe připraveni. Domnívám se, že na porod je vhodné se cíleně připravovat. Je dobré vědět, že dýchání může provázet i „zvučení“, při kterých se vám logicky otvírá hrdlo v krku, ale také děložní hrdlo. Pokud budete u porodu vydávat vysoko položené zvuky, tělo a děložní hrdlo se vám bude naopak stahovat. 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: