Více informací
O dětech

Mateřská intuice – maminky ví, o čem je řeč


Klíčová slova
těhotenství, intuice, mozek
Mateřská intuice – maminky ví, o čem je řeč Maminky, manuál na miminka a mateřství jako takové bohužel neexistuje. Emotivnost a intuitivnost byla vždy nezbytnou výbavou, přirozenou schopností genetického vybavení každého z nás.
 
Psychologie
Celá řada psychologů se domnívá, že intuitivnost neboli schopnost cítit bolest jiného a rychle vyčíst výkyvy nálady mužů, umožnila pravěkým ženám pohotově vytušit potenciální nebezpečí. A právě díky tomuto jevu dokázaly ochránit sebe i své děti. Toto nadání z pravěkých dob vybavilo ženy schopností odhadnout fyzické potřeby dětí, jež neumějí ještě mluvit.
Možná jste už o někom slyšely, že je jako „studený psí čumák“ – jako „studená matka“. Je to tím, že některé z nás své pudy a intuici násilím potlačovaly. Takové maminky mávají nastudováno a načteno, jak se dítě má projevovat a chovat, ale když se zachová jinak, než bylo v odborné literatuře napsáno, jsou tzv. vykolejené. Jsou naštvané, že je dítě neposlouchá, chová se jinak, než říká literatura a neví si rady, co s ním.
 
Intuice nejsou čáry máry
Vztah mezi ženskými emocemi a předtuchami má biologický základ. Mě osobně se také jednou stalo to, že mi syn onemocněl, a i když měl teplotu a bolení bříška teprve pár hodin, věděla jsem, že se něco děje a není to obyčejná teplota. Pro jistotu jsem s ním navštívila dětského lékaře a intuice promluvila 100% správně. Mé šimrání v žaludku a svírání střev mi bylo vysláno do mozku správně. Tyto signály vlezly do mozku do částí zvaných: insula a cingula.

 
Mozek
Insula – stará část mozku, kde se zpracovávají city.
Cingula – přední kůra, kde pracuje rozhodování, předvídání, odhady, kontrola a integrace negativních emocí.
Maminky, dejte na svou intuici, je to mnohem lepší než celá řada odborných knih, magazínů a čehokoliv jiného. Mimochodem maminky, které svým „přehnaným“ chování zachránily dítěti zdraví a někdy i život, je spousta.
 
Slovo závěrem
Intuice je velký pomocník, který nám pomáhá uvědomovat si, že se nemusíme v životní praxi řídit pouze pokyny, vzory a názory jiných lidí. Správná maminka poslouchá své vnitřní já, svou intuici od přírody.
 
A jak to máte s vnitřním hlasem a intuicí vy? Sdílejte vaše zkušenosti a zážitky.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: