Více informací
O dětech

​Těhotenský test


​Těhotenský test Domácí těhotenský test je spolehlivou a navíc i pohodlnou pomůckou pro zjištění toho, zdali jste či nejste těhotná. Následující řádky vás seznámí s tím, jaké jsou nejlepší těhotenské testy, kdy si takový test můžete udělat a jak to vlastně všechno funguje.
 
Těhotenský test
Těhotenské testy zjišťují přítomnost hormonu HCG v moči. Tento hormon se začíná v těle ženy tvořit ve chvíli, kdy embryo zahnízdí v děložní sliznici. K tzv. zahnízdění dochází cca týden po oplodnění. Hladina HCG se zvyšuje. Běžné testy, které si koupíte např. v lékárně, dokážou s velkou spolehlivostí rozpoznat těhotenství již v den, kdy je očekáván začátek další menstruace. Hladina HCG nejlépe naměříte v ranní moči. Proto se doporučuje provádět test hlavně ráno.
 
Kde lze koupit těhotenský test?
Těhotenské testy se dají koupit v lékárnách, e-shopech, v drogériích nebo v hypermarketech. Ceny testů jsou opravdu rozdílné. Pohybují se od 20 Kč až do 150 Kč. Nejčastější balení je po dvou kusech. Testy by měly být spolehlivé a funkční. Čím se tyto testy liší? Testy se liší způsobem testování. Mohou se namočit do nádoby s močí, nebo podržet v proudu moči či pipetkou kápnout moč do testovacího okénka. Obecně platí, čím nižší je hladina HCG, tím vyšší je citlivost testu.


 
Kdy je nejlepší doba pro těhotenský test?
Ženy bývají v tomto okamžiku mnohdy nedočkavé. Není třeba ale nikam chvátat. Jestliže chcete spolehlivý výsledek testu, je lepší počkat alespoň pár dní po datu očekávané menstruace. Při příliš časném testování je poměrně vysoká pravděpodobnost zklamání v situaci, kdy i přes pozitivní těhotenský test přijde menstruace.
 
Výsledky testu
Co to vlastně znamená negativní těhotenský test? Je to prosté, znamená, že těhotná nejste. Může ale také znamenat, že těhotná vlastně už jste, ale testujete příliš brzy (hladina HCG ještě není dostatečně vysoká). Pokud se na testu objeví jen slabá čárka, jste s velkou pravděpodobností těhotná, ale raději po pár dnech test zopakujte.
Pozitivní těhotenský test znamená, že jste těhotná. Falešně pozitivní těhotenský test můžete mít v případě prodělaného potratu, zamlklého těhotenství, po kyretáži nebo po interrupci. Důvodem falešně pozitivního těhotenského testu může být také užívání léků.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: