Více informací
O dětech

​Podzimní prázdniny – 4 tipy na výlet


​Podzimní prázdniny – 4 tipy na výlet Vytoužené podzimní volno se pomalu blíží a děti ve školách už se nemohou dočkat. Spousta rodin bude trávit tento čas společně v pohodlí domova, nebo se vydají na nějaká zajímavá místa. My si nyní představíme pár typů na výlety, které můžete podniknout o těchto blížících se podzimních prázdninách.
 
ZOO PRAHA
Ve dnech 29. a 30. října, určitě zavítejte do Zoologické zahrady v Praze, kde bude připraven speciální program pro děti, jako například vystoupení, které se uskuteční v rezervaci Bororo, nebo takzvané “dýňové hody“ u některých zvířat. Kromě speciálního programu na Vás čeká 150 expozic a 10 pavilonů. Nechybí ani restaurace, popřípadě občerstvení, nebo menšími dětmi oblíbený vláček. Mezi vzácná zvířata chovaná v pražské Zoo patří především kůň Převalského a gaviál indický. Samozřejmostí jsou prohlídky s průvodcem, komentované krmení zvířat a další možnosti, jak strávit skvělý den.


 
GRABŠTEJN
A teď něco pro ty, kteří se rádi podívají na historické památky. O prázdninách můžete navštívit hrad Grabštejn, který si pro návštěvníky připraví zajímavou prohlídku. K vidění bude první prohlídkový okruh, ve kterém uvidíte několik místností s dobovým nábytkem a odcházet budete se spoustou nově nabitých informací. Na toto místo můžete o prázdninách zavítat od devíti do sedmnácti hodin.
 


PLAVBA PO ČERTOVCE A VLTAVĚ
Další velmi zajímavou atrakcí může být, jak už z nadpisu poznáme plavba Prahou. Poslední možnost máte právě první den podzimních prázdnin a to 29.11.2018. Jedná se o plavbu elektrolodí, která trvá čtyřicet pět minut a je v ní zahrnut i výklad kapitána lodi. Cestu po vodě máte možnost doplit o prohlídku expozice, která na Vás čeká v muzeu. Zúčastnit se můžete jak jednotlivě, tak, jako skupinka (maximálně patnáct osob). Dobrým tipem pro tento výlet je, abyste nezapomněli na teplé oblečení, protože na lodi to většinou hodně fouká a zejména nyní když už tu máme podzim. Například uzavřené, pohodlné boty a větru odolná softsheelová bunda Vám i Vašim dětem zajisté poskytne dobrou ochranu před chladem.

KRMENÍ V MOŘSKÉM SVĚTĚ
V úterý 30.11.2018 o podzimních prázdninách také navštivte Mořský svět v Praze, kde se bude konat od patnácti hodin odpoledne krmení žraloků. Na této výstavě budete mít možnost prohlédnout si velké množství mořských živočichů, přesněji jich zde žije 360 druhů. Nachází se tady i 25 metrů dlouhá korálová jeskyně. Interiér budovy je vytvořen velmi poutavě čemuž napomáhá i působivá podlahová projekce. Neváhejte a vydejte se za dobrodružstvím.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: