Více informací
O dětech

Jak se naučit hrát na kytaru


Jak se naučit hrát na kytaru Chcete umět hrát na kytaru? Nevíte, jak na to? Následující řádky vám alespoň trošku napoví, jak na to. Na kytaru můžete začít hrát kdykoliv. Samozřejmě nejlepší je hned od útlého věku. Učit se hrát na kytaru je zábava a mnohem jednodušší, než se učit hrát na jiné nástroje.
 
Na začátku
Pokud patříte mezi úplné začátečníky, doporučuji vám pořídit si samozřejmě kytaru a zvolit správné typy strun (nylonové nebo kovové struny, slabší řadu např. tloušťku 09). Na samém počátku hraní a trénování vás budou jistě při mačkání bolet od strun bříška ruky, to je úplně normální jev, dokud si ruka na tento pohyb nezvykne. Překonejte to, postupem času se vám na kůži objeví drobná ztvrdlá místa – mozoly, a pak už se vám bude hrát samo.
 
Kytara
O hudebním nástroji je dobré alespoň „něco“ vědět. Kytara se skládá z těchto hlavních částí: těla, vřeteníku, ladících kolíků, kobylky, krku, hmatníku a rezonančního otvoru. Kytara je vhodný hudební nástroj: je univerzální a poměrně jednoduchý na začátek.
Nevíte-li stále, jak na to, zkuste kliknout na výuka kytary online, kde najdete celou řadu výukových lekcí na kytary, včetně videí. Všechny kytarové lekce jsou seřazeny podle složitosti nebo hudebního žánru.


 
Výuka kytary
Lekce kytary online jsou rozděleny do různých kategorií: kytarové rytmy, akordy na kytaru, písničky, stupnice, rytmus a doprovody. K dispozici máte více než 160 kytarových lekcí. V klidu domova, pohodlí a bez jakéhokoliv stresu si můžete kdykoliv zkoušet hrát. Tato kytarová škola je jen pro vás. Některé lekce jsou zdarma, k jiným se budete muset registrovat anebo zakoupit předplatné. Normální škola kytary je drahá, musíte docházet pravidelně ve stanovený a určený čas. Některé školy dokonce hrají ve skupině a nemohou se tak jednotlivcům věnovat. Výuka kytary online je mnohem levnější, můžete si hrát kdykoliv máte čas nebo chuť.  
 
Každý může hrát    
Jedním ze základních stavebních kamenů hudby jsou akordy a právě kytara je pro hraní akordů doslova jako stvořená. Akord je vlastně zvuk, který se ozve, když se zahrají tři a více tónů najednou. Pokud zvládnete zahrát pár akordů, dokážete zahrát jednoduchou písničku. Obvyklými durovými akordy jsou C dur, A dur, G dur, E dur a D dur. Jakmile se naučíte jejich pozice, procvičujte střídání, čímž se vypracujete k perfektnímu hraní a úspěchu v dalším studiu.
Je potřeba hodně cvičit a trénovat. Když se vám bude zdát, že vám hraní moc nejde, nezoufejte, trénink dělá mistra. A víte, co se říká: „Trpělivost růže přináší.“. Uvidíte, že za pár dnů dokážete zahrát např. písničku Stánky. Stánky akordy a text najdete také online. 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: