Více informací
O dětech

​Focení dětí – exteriér


Klíčová slova
focení dětí, fotografie, exteriér
​Focení dětí – exteriér Je tady další díl, týkající se focení dětí. Tentokrát bude řeč o focení v exteriéru. V následujících řádcích se mimo jiné dozvíte, co si na focení připravit s sebou.
 
Nejvhodnější počasí
Jelikož budou fotky pořizování v exteriérech, tedy venku, bude hodně záležet na počasí. Nejlepší focení probíhá, když je polojasno až oblačno. Díky plujícím mrakům můžete mít skutečně překrásné pozadí a fotograf dostatek rozptýleného světla.
Prudké slunce není na focení vhodné, protože se postará např. o ostré stíny v obličeji, dětem svítí sluníčko nepříjemně do očí, mžourají a když je postavíte zády ke sluníčku, fotografie je tzv. „vypálená“ vlivem protisvětla.
 
Místo focení
Focení v exteriéru bývá mnohdy zábavnější než v místnosti. Nejen že jste na čerstvém vzduchu, ale i děti mají větší volnost a prostor  k radovánkám. Bezvadné místo na focení dětí je les, louka, hřiště, zoo, zahrádka … Nechte je, aby si hrály. U takových situací vznikají ty nejkrásnější fotky – momentky. Posuďte sami na fotografii od fotografky Jany Matějkové

 
Pózování
Starší děti už vám mohou i před fotoaparátem zapózovat. Maminky, nedivte se, že si fotografové různě klekají, lehají a nakrucují se před vašim dítkem. Pokud fotograf snímá děti z výšky, nevzniknou tak krásné fotky. Nejlepší je mít foťák vždy přesně v jejich úrovni očí. Nádherné jsou takové fotky, kde je větší záběr na obličej dítěte. Jistě mi dáte za pravdu, že se vám nechce na fotce zkoumat prostředí, kde je dítě foceno.
 
Oblečení
Oblečení dítěte vybírejte na základě několika kritérií.
Nejdůležitější je, aby se dítě cítilo pohodlně, nikde ho nic neškrtilo, „nekousalo“, neškrábalo apod. A dalším kritériem výběru doporučuji vybrat oblečení, které odráží osobnost dítěte. Pokud máte doma malou paní učitelku, dejte jí takové oblečení, ve kterém se její vlohy ještě více zvýrazní. Na vánoční fotografie vyberte zimní outfit. V létě budou holčičky vypadat báječně v šatičkách a kluci v rozverných šortkách.
Doporučuji vybrat spíše výrazné jednoduché barvy, které vypadají na fotce opravdu snově.
Co říkáte na vysmátou modelku od fotografky Veroniky Holdové?
 
Maminky, na focení si vezměte pro malé dítko klidně více outfitů, nic převlečením během focení nezkazíte.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: