Více informací
O dětech

​Zařizujeme dětský pokoj


​Zařizujeme dětský pokoj Plánujete zařizovat dětský pokoj a nevíte, kde a u čeho začít? Nábytek, hračky a různé doplňky by měly být rozdílné a individuální jako je osobnost každého dítěte. V pokojíčku by neměl v žádném případě chybět prostor na spaní, hraní a i to učení, které většinu dětí vůbec nebaví. Samozřejmostí je i dostatečný úložný prostor nejen na hračky, ale zejména na oblečení. Doporučuji vybavit tzv. rostoucím nábytkem v nadčasovém moderním stylu, který vydrží dítěti několik let.
 
Moderní pokojíček
Postel a dětské prostěradlo k sobě zkrátka patří, to samé můžeme říct o barevné židli a rostoucímu stolu. Úložné skříně a menší skříňky na oblečení, hračky a knížky bude dítě používat i několik let, proto byste na ně neměli při vybavování zapomínat. Chcete-li, aby vám nábytek vydržel opravdu dlouho, je lepší vybrat neutrální barvu, která se navíc bude dobře kombinovat s barevnými doplňky.
 


Podlaha a barvy
Co se týká podlahy v dětském pokojíčku, mezi nejoblíbenější patří dřevěné plovoucí podlahy a linolea. Jistě víte, že si děti hrají nejčastěji na zemi, proto je důležité, aby neseděli na chladné podlaze. Pokojíček by měl mít alespoň menší kusový koberec, na kterém si děti mohou hrát. Pro chlapečky doporučuji dětský koberec silnice,  na kterém jsou znázorněny různé křižovatky, silnice, parkoviště apod.
Při vybavování této místnosti myslete na věk dítěte. Není moderní a vhodné vybavovat každý druhý rok pokojíček jiným nábytkem. Umění je zvolit nábytek rostoucí, v neutrálních barvách a doplňovat ho celou řadou různých doplňků. Ke světlému nábytku se nejlépe hodí tmavá barva, např. fialová pro holčičky a tmavě hráškově zelená pro chlapečky.
 
Sladké sny
Dobrá postel je základem pro odpočinek a pro zdravý spánek. Nejdůležitější je dbát na kvalitní, zdravotně nezávadnou matraci. Masivní dřevo, bočnice a nastavitelný rošt. Takové by měli být postýlky a postele pro děti. Postele pro děti by neměly mít žádné ostré rohy. Vhodné nejsou ani čalouněné postele, které se špatně hygienicky udržují. Pokud nechcete, aby vaše děti postel něčím zamazali, opatřete jí dětskou dekou. Dětské deky s různými motivy jsou nejen praktické, ale navíc celý pokoj příjemně oživí.
 
Co říci o vybavování dětské pokoje závěrem? Děti milují barvy, nemají rády holé zdi a prázdnotu. Celý pokoj můžete vyzdobit celou řadou různých dekorací. Obrázky, plakáty, nálepky, dětský hrdinové … tato dekorace není drahá a můžete jí kdykoliv vyměnit. I když rodiče mají chuť pokojíček zařídit dle svých představ, zkuste to tentokrát jinak. Nechte si poradit od svého dítěte, vždyť ono tam bude denně usínat a hrát si se svými hračkami.



 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: