Více informací
O dětech

​Jak nejlépe připravit dítě k nástupu do první třídy


​Jak nejlépe připravit dítě k nástupu do první třídy Zápisy do prvních tříd jsou za námi, léto uteče jako voda, a pokud právě vy máte doma budoucího prvňáčka, oceníte následující článek, který vám poradí, jak nejlépe vašeho budoucího studenta připravit na tuto životní změnu. Co všechno by měl budoucí prvňáček umět a jak ho co nejlépe připravit? Čtěte dál.
 
Zápis do první třídy
Už při zápisu do první třídy by mělo vaše dítě ukázat přirozenou inteligenci a zvládnout základní dovednosti a vědomosti. Mělo by umět koordinovat své pohyby, být fyzicky a pohybově vyspělé, umět se samo svléknout, obléknout, obout, samostatně stravovat, smrkat apod. Mělo by být citově samostatné a umět kontrolovat svoje chování. Samozřejmostí jsou jazykové dovednosti – vyslovovat všechny hlásky, umět mluvit ve větách, zvládnout souvisle vyprávět jednoduchý příběh, mít základní slovní zásobu, atd.
Mezi další schopnosti a dovednosti patří koordinace ruky a oka, jemná motorika, rozlišit sluchové a zrakové vjemy, logicky myslet a znát základní matematické pojmy. Mělo by mít rozvinutou paměť, schopnost učit se a umět pracovat v kolektivu.
Možná jste se zalekli a říkáte si, že je to spousta nároků a nevíte, jestli je všechny váš budoucí prvňáček umí. Chcete si být jisti, jak na tom vaše dítě je? Vyzkoušejte webovou aplikaci k procvičování různých naučných her, zrakového a sluchového vnímání, zrakové paměti apod.
 
Bobyho škola
Zrakové vnímání – v této kategorii si mohou děti vybrat z několika zábavných cvičení. Je všeobecně známo, že děti si rády hrají. Proč tedy nespojit hru se vzděláním? Snadno se naučí poznávat barvy, hledat odlišné, stejné nebo otočené obrázky, naučí se základní písmena díky hře „Hledej dvojici písmenek“ apod.
Sluchové vnímání – tato aplikace je dětmi velice oblíbená a zajisté bude bavit i toho vašeho budoucího prvňáčka. Díky ní se děti za pár dní naučí písmena abecedy a dokonce k nim přiřazovat i vhodná slova. Za správné odpovědi budou děti odměňovány jedničkou a body.
Zraková paměť – asi není nutno představovat zábavnou hru pexeso, která mnohdy zabaví i dospělé. Děti si mohou v aplikaci vybrat z pěti různých her pexes. Pexeso barev, písmen, speciální Bobyho pexeso, tzv. stínové pexeso tvarů zvířátek a stínové pexeso tvarů věcí.
 



Chci být nejlepší
Při spuštění každého cvičení je automaticky zapnut časový odpočet v podobě od 1000 bodů. Každou vteřinu se vám odečte jeden bod. Pokud dítě špatně zodpoví, odečte se 10 bodů. Po dokončení cvičení se zobrazí okno, ve kterém může prcek napsat svou přezdívku. Tímto se může dostat do „žebříčku deseti nejlepších dětí“. Kdykoliv pak během cvičení nebo na konci může zkontrolovat, jak na tom je v porovnání s ostatními dětmi.
Bobyho školu si děti zamilují. A vy, jako rodiče, můžete být v klidu, že váš předškolák nehraje „nic neříkající“ hry, ale opravdu přínosné a naučné hry, které se postarají o jeho vzdělání a dovednosti.
 
Bobyho škola „roste“, neustále se rozvíjí a je stále doplňována o nová cvičení.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: