Více informací
O dětech

​Jak unavit miminko, aby večer krásně spalo.


Klíčová slova
miminko, cvičení, vaničkování, koupání, aktivity
​Jak unavit miminko, aby večer krásně spalo. Nevíte, co dělat s miminkem, bojujete s uspáváním a čím dál víc vám vzdoruje? Uvažujete o plavání, knize nebo hřišti? Večerní koupání je pro dítko horor a vy už nevíte, jak ho příjemně večer naladit, aby krásně usnulo?
 
Mrzuté miminko
Znáte tu situaci, kdy si s miminkem hrajete, věnujete se mu, co to dá a po náročném dni, kdy byste se už nejradši viděla v posteli, přichází na řadu koupání, přebalování, večeře a uspávání. Víme, jak miminko příjemně naladit a zdravě unavit.
Zkuste jakoukoliv aktivitu, kterou můžete provádět na suchu i ve vodě, procvičujte s ním různé techniky a zastavte nekonečné slzy, zdlouhavé uspávací rituály a vydírání. Věnujte se samostatné kapitole – koupání!


 
Vaničkování
Koupání je pro miminko příjemnou záležitostí. Psychicky se totiž vrací do prostředí, ve kterém se po dobu devíti měsíců pohybovalo a žilo v matčině bříšku. Vyzkoušejte plavání, v pohodlí vašeho domova, ve vaší vaně. Tato metoda je vhodná pro kojence od doby, kdy má zcela zahojený pupíček.
Tzv. vaničkování vás naučí zkušení instruktoři, poradí vám, jak manipulovat s dítkem a jak ho správně držet. Záleží na každém miminku, jak dlouho se bude ve vaně čvachtat, je to uzpůsobeno věku, náladě a i schopnostem a dovednostem miminka. Kromě tzv. vaničkování budou rodiče seznámeni se základními masážemi a zdravými pohybovými aktivitami na suchu příjemně protaženi a unaveni.
 

Kdy začít?
Vaničkování je vhodné pro miminka před ukončeným 6. měsíce věku. Miminko při cvičení zapojuje různé svalové skupiny, posiluje krční a zádové svalstvo a ve vodě aktivně zapojuje břišní svalstvo. Po takové rozcvičce a koupačce se miminko příjemně unaví a vám tím garantuje klidný spánek. 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: