Více informací
O dětech

​Focení dětí – jde se na to


Klíčová slova
fotografka, fotograf, focení, miminka
​Focení dětí – jde se na to Poradíme vám, jak fotit děti. Fotografie našich nejmenších jsou cennou vzpomínkou na neopakovatelné a velice krátké období v životě. Jedinečné momenty na fotkách můžete zachytit sami nebo je ponechat v rukou profesionálů. Stačí mít základy focení nebo se při focení řídit několika pravidly, poradíme, jak na to.
 
Seznamte se s modelem
Nově narozená miminka je ideální fotit hned v prvních 6 týdnech, kdy jsou ještě klidná, „spinkací“ a „tvárná“. Vydrží pohodlně spinkat v poloze, do které je nastylizujete a nechají si obléknout téměř cokoliv.
Aby se větší dítko cítilo před fotoaparátem co nejlépe, nechte ho vždy nahlédnout do hledáčku, půjčíte mu fotoaparát, aby si zkusilo několik snímků samo, vyfocené fotky ukažte malému modelovi.
Předtím než začnete fotit, povídejte si na chvíli s dítětem, aby získalo vaši důvěro, cítilo se uvolněně a dobře. Každé dítě, které je uvolněné, tváří se přirozeně, vypadá na fotce líp.
 
Kde fotit?
Výběr místa na focení záleží na celé řadě faktů. Pokud máte na focení více času, zkuste více lokací a míst – interiér, exteriér. Končit byste měli exteriérem. Nejlépe na fotografiích vypadají jednoduchá místa, jednolité nebo texturované pozadí, les, hřiště nebo jakékoliv místo, kde se malý model bude cítit dobře.
Na fotografii miminka od fotografky Kamily Santolíkové z Ostravy-Zábřeh vidíte možnost využití různých rekvizit na focení. Na těchto internetových stránkách máte možnost vybrat různé rekvizity pro miminka za velice příjemné ceny.

Pokud fotíte malé děti, jako mimo jiné i jihočeská fotografka Jana Matějková z Vodňan, klekněte si, abyste měli foťák přesně v úrovni jejich očí nebo i mírně pod touto úrovní. Získáte nádherné a intimnější záběry. Jana Matějková navíc dokonale věnuje pozornost na oči dětí.
 
              
Pozadí
Na pozadí snímku musíte brát zřetel. Pozadí jako takové může dát fotografii hluboký kontext a nebo se může stát velkým narušitelem a rozptylovačem pozornosti. Před focením vždy odstraňte veškeré rušivé elementy a předměty, zkuste i různé barevné pozadí.
Zkuste „umělecké fotky“ jako vidíte na fotografii – např. detail na čelenku, botičky, ruce, oči apod. Na fantazii se meze nekladou, úžasně vypadají i fotografie části obličeje nebo pouze kousek vlasů a oko. Vyzkoušejte, uvidíte.
 
Oblečení
Dle mého názoru by oblečení mělo být vybráno podle věku dítěte, mělo by např. odrážet i jeho osobnost, jako doplněk můžete použít kravatu, míč, knihu, barvičky apod. Pokud oblékáte novorozence, doporučuji pletené a háčkované rekvizity

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: