Více informací
O dětech

​Dětský pokojíček, který se líbí


Klíčová slova
pokojíček, postel, podlaha, koberec, hračky
​Dětský pokojíček, který se líbí Dětský pokojíček je pro děti jako jejich vnitřní svět. Nejen že v něm děti spí, ale také si zde hrají, učí se a uvědomují si, co znamená pocit bezpečí a domov!
 
Pro nejmenší
Dokonce i roční dítě po procházce pozná, do jakého domu se vrací. Ví, co je jeho bezpečí, jeho domov, kde je mu dobře. Je mu známa jak samotná budova, tak i vchodové dveře. I takto malí špunti už poznají, kde je jejich stabilní prostředí. Ovšem co je domov (význam) si uvědomí až mnohem později. Domov jako takový nehodnotí podle vybavení, jestli je moderní, kolik v nich mají hraček, ale podle toho, jak se uvnitř cítí. Posuzují vše jako celek, vnímají vůni, své hračky a plyšáčky, nálady lidí, které se v domě vyskytují apod.
 

Zařizujeme krásný a útulný pokojíček
Po narození miminka jistě nevybavujete dětský pokojíček, ale spíše se zaměřujete na přebalovací pult, skříňku a postýlku. Teprve když dítě povyroste, začínáte klást větší důraz na vybavení celé místnosti.
Pokojíček pro batole, které se pohybuje hlavně po kolenou a spíše ve „spodní části“ místnosti, se vybírá nábytek, který nemá příliš ostré rohy. Velké květináče nebo keramickou dekoraci dejte spíše do obývacího pokoje a to do vyššího místa, kam jen tak nedosáhne, aby se batole nemohlo zranit při převrhnutí apod. Nábytek by měl být kvalitní, zdravotně nezávadný a stabilní. Miminka rádi ocucávají všechno, co jim přijde pod ruce, ale také se zvedají, lomcují a opírají o nábytek.
 
Podlahová krytina
Malé děti se pohybují hlavně po kolenou, hrají si na zemi, a proto je důležité zvolit správný typ podlahy. Dlažba určitě není to pravé ořechové, ale ani starý koberec, kde se udržuje prach a roztoči. Nejlepší a nejpraktičtější je snadno omyvatelná podlaha. Malé děti, kterým rostou zuby, často slintají, zvrhnou čaj, vše osahávají ručičkama, atd. Pokud ale i tak chcete a toužíte po koberci, pořiďte takový, který se bude líbit hlavně dětem.  
 


Pracovní část
Z počátku postačí vašemu miminku postýlka, ale časem bude nutné pořídit velkou postel, se kterou poroste.
Bez čeho se dětský pokojíček určitě neobejde? Bez malého stolečku a židliček – dřevěné nebo plastové. Židličky mohou být pro jedno dítě klidně dvě. Jedna je pro vaše dítě a druhá např. pro kamaráda plyšového medvěda. 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Dana Tulová napsal:
04.12.2019 10:56:22
Děkuji za článek- především mladým nastávajícím maminkám určitě poskytne dostatek rad, jak zařizovat děský pokoj. Moc se v něm ale nemluví o dětské postýlce včetně vybavení do dětské postýlky, které jsou dle mého názoru jednoznačně nejdůležitější. Spánek je totiž pro spokojenost dítěte a tím pádem celé rodiny velice důležitý a právě správně zvolená postýlka, matrace, ale i její výbava mu pomohou.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: