Více informací
Móda

Tipy na jezdecké vybavení


Ano, správná výbava je důležitou složkou, která je potřebná pro každého koňáka. Dobře padnoucí vybavení Vám usnadní práci a zajistí větší pohodlí. Také milujete koně a začínáte se mezi nimi pohybovat, učíte se jezdit, nebo jen potřebujete obnovit svůj jezdecký šatník? Pojďte se s námi podívat na několik možností jezdeckého oblečení.

Jezdecké rajtky
Jestliže u koní začínáte, tak pro vysvětlení - jezdecké rajtky jsou speciální kalhoty určené pro jízdu na koni. Existuje mnoho typů, stačí si jen vybrat ty, které Vám pasují nejlépe. Rozhodovat bychom se měli podle toho, kam kalhoty chceme využívat – jako např. na závody, nebo jen pro rekreaci. Dále bychom se měli zaměřit na správné pasování, rajtky většinou nohy obepínají, ale nikde by neměly škrtit ani škrábat. Mezi nejběžnější patří úzké rajtky s celokoženým sedem, nebo jen s vyztuženými koleny. Celokožený sed napomáhá tomu, aby Vám to v sedle tolik neklouzalo. Další možností jsou takzvané rajtky s gripem, neboli silikonovým sedem. V poslední době jsou velmi oblíbené a lidé je rádi nosí i pro jejich lehkost. Mezi materiály ze kterých jsou jezdecké kalhoty vyráběny, patří například: klasická bavlna, elasten, softshell, nebo se najdou i zajímavé kousky z džínoviny. Vždy je ale kladen důraz na pohodlí a funkčnost. Zakoupit můžeme i speciální rajtky, jako například zimní, nebo naopak letní. Tento typ je speciálně zateplený či prodyšný, abychom u koní mohli pohodlně fungovat i za studeného, nebo horkého počasí. Nezapomínáme ani na děti, které si dnes mohou vybrat ze spousty barevný kombinací a různých velikostí.



Chapsy
Toto je další věc, která by neměla nikomu scházet při trénincích jezdectví. Jedná se o doplněk k rajtkám, který Vám pomůže k důležitému zpevnění nohy a kromě toho ji také chrání před odřením a ostatně šetří i samotné rajtky. Vyrábí se z více materiálů. Pro méně náročné, či začátečníky určitě postačí látkové popřípadě syntetické chapsy. Na závody jsou pak nejčastěji využívány kožené. Chapsy se navlékají na nízké jezdecké boty (tzv. Pérka) a zapínají se na zip na vnější, nebo zadní straně lýtka. Jako náhradu za chapsy a i prodyšnější možnost můžete zvolit jezdecké podkolenky.

Jezdecké rukavice
Poslední tip, který si nyní představíme, jsou jezdecké rukavice. Tyto věcičky Vás ochrání před vznikem odřenin a puchýřů od otěží. Při vydatném tréninku, nebo práci ve stáji je jistě oceníte. Při volbě velikosti se nenechme zmást tím, že nám budou trochu těsnější, při používání se ve většině případů ještě trochu vytáhnou a na ruce by rozhodně neměly viset. Vyrábí se z bavlněných, syntetických, nebo jemných kožených materiálů.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: