Více informací
Móda

​Pocení – účinný návod, jak se přestat potit


Klíčová slova
pocení, pot, botox, antiperspirant, deodorant
​Pocení – účinný návod, jak se přestat potit Potí se úplně každý z nás, je to zcela přirozené a dokonce i zdravé. Tělo se totiž samo brání proti přehřátí. Je tedy logické, že v letních měsících a při sportu se více potíme než v zimě nebo ve spánku. Jenže někdo se potí hodně a někdo méně. Někdo navíc nemusí používat deodorant a jeho pot není cítit. Ovšem existují i tací, který na sebe mohou naplácat všechna antiperspiranty a stejně to není to pravé ořechové. Máme řešení.

 
Pocení
Než se vydáte nakupovat a procházet se drogerií či žádat v lékárně zázračný přípravek proti pocení, zamyslete se nad tím, jak a proč se vlastně potíte. Pokud trpíte pocením pouze v lokálním místě, může tím vaše tělo signalizovat např. i nějakou nemoc a proto byste měli vyhledat lékaře.
Váš životní styl má velký vliv na pocení. Kořeněná jídla, skořice, zázvor, ostrá jídla, chilli apod. zvyšují tvorbu potu. Ovšem velký vliv hraje také fyzička, hormonální změny, výkyvy, stres, antidepresiva, těsné oblečení, léky apod. Pokud se tedy potíte v poslední době více než je běžné, zamyslete se nad tím, co jíte a jaký je váš životní styl. Určitě vám neuškodí ani pravidelný pohyb, dostatečný spánek, bylinky a solné koupele.
 
Deodorant
Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspirantem a deodorantem? Deodoranty tlumí zápach, kdežto antiperspiratny omezují pocení. To, co zapáchá, není samotný pot, ale bakterie, která při pocení vzniká v podpaží. Doporučuji vyzkoušet antiperspiratny s příměsí stříbra. V případě, že vám nezabere ani toto, pořiďte si Driclor nebo Excipial. Jsou volně prodejné v lékárnách, ale nehodí se na citlivou kůži.
 
Injekce botoxu
Jestli toužíte po suchém podpaží jednou pro vždy, investujte do dražší varianty a tou je injekce botulotoxinu, která se aplikuje do podpaží nebo i na plosky nohou nebo dlaně. Botox zabraňuje vylučování potu z potní žlázy tak, že přeruší nervový impuls, který samotné pocení vyvolává. Jedná se o poněkud dražší investici, cena zákroku se pohybuje od 8 tisíc korun a většinou se dávka opakuje po jednom roce.
 
Jak zabraňujete pocení vy?

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: