Více informací
Móda

Jak vybrat dámskou zimní bundu? Nechte se inspirovat


Jak vybrat dámskou zimní bundu? Nechte se inspirovat Zima už nám klepe na dveře a už i v nižších nadmořských výškách se potkáme s ranními mrazíky. Proto bychom se měli poohlédnout po zimní bundě, která se nám bude líbit, ale především, která nás zahřeje. V nabídce je nespočetné množství střihů, materiálů a barevných kombinací, a také různé ceny. Jak se v tom tedy zorientovat a pořídit co nejlépe? Poradíme vám!

Nejprve si uvědomme, kam chceme bundu nosit. Například můžeme hledat bundu na lyže, nebo jen na každodenní nošení do města apod. Mezi faktory, které bychom měly zvážit, jelikož každý materiál se chová jinak, za určitých podmínek, patří třeba prodyšnost, vodní sloupec, zvolení správné velikosti a v neposlední řadě pro nás na první pohled nejdůležitější: vzhled.

Každodenní zimní bunda
Zařadit sem můžeme dva typy, a to běžnou zimní bundu, nebo kabát. V prvním případě se jedná o klasický svršek, který nás chrání před mrazem a zasahuje většinou do poloviny hýždí. Takováto bunda by měla vynikat především svou odolností a jelikož se často vyrábí ze silnějších materiálů, působí povětšinou naducaně. Na druhou stranu kabát, je více elegantní, proto je často nošen především ženami. Jedná se o prodlouženou zimní bundu, takže byste měli mít v teple nejen trup, ale větší část těla.

Speciální zimní bundy
Jestliže rádi vyrážíte na hory, ať už lyžovat, nebo kvůli turistice, kvalitní zimní bunda do větších výšek, kde je mráz ještě silnější, než na který jsme zvyklí, určitě ocení každý. Jelikož na horách více fouká, je důležité, aby byla bunda na toto počasí připravena. Proto jsou často využívány velice odolné materiály, které jsou pro tento typ bund velice praktické, protože dochází třeba i k pádům, tudíž je materiál zatěžován více než například u městské bundy. Bundy po turistiku by měli být prodyšné a pro horolezce, jsou zase vybaveny speciální výplní, která zahřeje i při opravdu nízkých teplotách.

Materiál
Pokud vsázíte na přírodní materiály, zvolit můžete péřovou bundu. Jedná se o praktický kousek, který je snadno skladný, a lehký. Zároveň však dokáže perfektně zahřát a vydrží opravdu dlouho, co se týče životnosti. Nevýhodou je delší schnutí a sklony k náchylnosti na vlhkost. Přesným opakem je Syntetika, umělý materiál naopak schne velmi rychle a snadno se udržuje. Příjemné je také to, že ceny jsou znatelně nižší než u péřových bund. I tento typ má svá negativa, a to je horší hřejivá schopnost a také kratší doba, po kterou Vám vydrží.
Pokud hledáte materiál, který není tak drahý, ozkoušet můžete Fleece, který je ale známý svou nižší hřejivostí. Tento materiál je často využíván u více vrstvých bund. Dalším přírodním materiálem je MerinoLoft, který se skládá hlavně z vlny, a jeho vlastnosti jsou podobné jako u peří, takže déle schne, naproti tomu se o tuto bundu dá poměrně snadno pečovat a máte jistotu, že zima na Vás nedosáhne.









Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: