Více informací
Móda

Svatební šaty - jak vybrat svatební šaty podle postavy


Klíčová slova
svatba, svatební šaty, šaty, společenské šaty, bílé šaty, princezna, nevěsta, postava, jak vybrat šaty
Svatební šaty - jak vybrat svatební šaty podle postavy Jaké šaty budou ty nejhezčí, nejkrásnější, nejsvůdnější ... zkrátky ty nej v den "D"? Následující řádky poradí nastávajícím nevěstám, jaké šaty vybrat, aby lichotily jejich postavě. Vybrat správné svatební šaty je pro někoho věda. Jaký zvolit střih, barvu, materiál, délku, zdobení ... to vše může být zásadní. 

Postava přesípacích hodin
Pokud jste majitelka velmi ženské postavy s plným poprsím a boky, máte zřetelný štíhlý pas, potom dejte tyto ženské křivky najevo. Sexy boky a plné poprsí je v pořádku, zaměřte se především při výběru šatů na zvýraznění svého pasu. Jak toho docílíte? Použijte těsnější a hlavně bohatě zdobený korzet. Co se týče sukně, máte téměř neomezené možnosti. Skvěle budete vypadat v tzv. A-čkovém střihu, v široké nabírané sukni nebo i s mírně sníženým pasem. Pokud je vaše postava k tomu všemu ještě vyšší, ideální jsou pro vás šaty typu mořská panna. 
U postavy přesípacích hodin nechte odhalenou svou šíji a ramena - šaty bez ramínek nebo s jedním ramínkem. Doporučuji hlubší, srdíčkový výstřih a upoutejte k němu pohledy, máte se čím chlubit.

Postava "hruška"
Postava typu hrušky nebo Věstonické Venuše. Co to znamená? Vaše postava se směrem odshora dole rozšiřuje, máte užší hrudník i pas a širší boky. Nezoufejte, i k takové postavě můžete vybírat z celé řady nádherných šatů, které tuto nesouměrnost zakryjí. 
"Zamaskujte" spodní polovinu postavy a vytvořte iluzi objemnější horní části. Jde to! Ideální střih pro tuto postavu jsou empírového nebo A-střihu se zvýšeným pasem. Doporučuji jedodužší šaty s rozšiřující se hladkou sukní, pevnější materiál jako satén nebo taft, který se nebude obepínat okolo boků (dokáže držet tvar). Šaty s příliš bohatou a výraznou sukní nebudou správnou volbou. 
Šaty by mohly být i s plnými rukávky, které dodají objemu horní polovině těla, zvolit můžete i kratší bolerko. Přitahnout pozornost můžete i výraznějšími šperky, zdobeným výstřihem, masivním náhrdelníkem apod. 

Obdélníková postava
Ženy s chlapeckou postavou, které mají přibližně stejně široká ramena a boky a mají nevýrazný pas by se ve svatebních šatech měly pochlubit svými štíhlými pažemi a korzetem zvýraznit své poprsí. Korzet se může ve spodní části lehce rozšiřovat - simulovat boky. Šaty by vám měly dodat křivky tam, kde ve skutečnosti chybí. 
Bohatě nabíraná sukně, šaty empírového nebo A-čkového střihu, mírně zvýšený pas, pásek, výrazný šperk ... velice efektnivní budou i odhalená záda nebo špagetková ramínka. 

Postava jako trojúhelník
Pokud disponujete širšími rameny a hrudníkem, úzkým pasem a štíhlími nohy, pak vaše postava připomíná trojúhelník. U takové postavy se snažte zvýraznit dolní polovinu postavy a to správně zvolenou sukní. Doporučuji asymetrickou nebo skládanou sukni. U takové postavy si můžete dovolit i šaty, které odhalují lítka nebo kolena. Volte jednoduchou horní čas a zajímavou spodní část šatů.

Postava jako jablko
Máte větši poprsí i boky, silnější nohy a nemáte příliš výrazný pas? Vašim hlavním úkolem při výběru šatů je vytvořit proporciální postavu a vytvořit pas. K tomu vám dopomůže šněrovací korzet a široká sukně. U takovéto postavy se doporučuje nechat odhalená ramena a paže, určitě se vyhněte rukávům nebo bolerku. Volte výrazný výstřih do V nebo srdíčkový (jen v tom případě, pokud do něj máte co dát). Pas snadno zvýrazníte broží, páskem nebo jiným zdobením. 

Michelle Yao
autor: Michelle Yao, flickr.com


autor: Francisco Osorio, flickr.com

autor: Flippinyank, flickr.com

autor: Sevenyearitchs, flickr.com
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: