Více informací
Čtení

Pletení


Pletení Ruční pletení je stále trendy, za celou svou historii nevyšlo z módy. Naše prababičky, babičky i maminky pletly. Jak jste na tom vy? Také to umíte? Nebo s pletením teprve začínáte a učíte se to? K ručnímu pletení jsou nutné pletací jehlice a klubko vlny.

Hladce, obrace
K základům pletení na jehlicích patří nahazování ok, pletení hladce a obrace, ubírání a uzavření ok. Lze se to snadno naučit i pomocí video návodů, odborných knih nebo od někoho, kdo už plést umí. Existuje několik druhů pletacích jehlic. Např. rovné, kruhové, ohebné nebo tzv. dělené. Mezi nejpoužívanější patří rovné a kruhové. Při pletení je nutné zvolit správnou tloušťku jehlic, jež je ovlivněna druhem a jemností příze, vybraným vzorem, hustotou pleteniny apod.

Pletený svetr
Pokud se rozhodnete uplést svetr, vyberte si tu nejpříjemnější vlnu, která vydrží roky, má snadnou údržbu a nebude nepříjemná na dotek. Zvolte si odstín podle vašich představ. Váš svetr bude originální, ručně vyrobený a jedinečný. Vyrobíte si ho přesně podle sebe, jako „upletený“ do vašeho šatníku. Pomůcky na pletení koupíte v galanterii nebo v online obchodě. Já osobně mám nejraději e-shop, kde v klidu z domova vyberu odstíny a barvy vln, jehlice, knoflíky, bambulkovače a mnoho dalšího. Na výběr mám čas, mohu různě kombinovat barvy a vybrat si tak nejlépe, jak jen umím. Nejraději používám bambulkovač značky Prym, který dokáže vyrobit 4 různé velikosti bambulí. K nezaplacení jsou jehlice Yoga Prym, které jsou také k dostání v různých velikostech. Jejich ergonomický tvar se volně ohýbá, jsou tak flexibilní a může se ohýbat do libovolného tvaru (tvar U, háček, trojúhelník, vlnovka…). Má několik funkcí – na copánkový vzor, pomocnou jehlici, zachytávač nebo označovač oček.



Ponožky
Pletení ponožek dokáže i úplný začátečník. Nejen že vás zahřejí a budou skvěle vypadat, ale také vás potěší. Budete k tomu potřebovat jehlice, vlnu, přízi a jehlu. Pak už jen trochu šikovnosti, zručnosti, trpělivosti a času. Snadný postup s vysvětlením jednotlivých kroků pletení na dvou nebo více jehlicích najdete online. Zadní holeň, pata, špička, nárt, vše se dá snadno zvládnout.

Vlna
Naprosto úžasná, krásná a stylová jsou duhová klubka. Jejich namixované barvy skvěle vypadají na šále, šátku, letním tílku, halence a šatech. Překrásné a okouzlující barevné přechody si zamiluje každý. Klubíčka mají certifikát kvality, jsou vhodná i pro menší děti. Vyberete si?








 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


S jakými ptáky se na jaře setkáte v zahradě nejčastěji Kdy začíná jaro? Oficiálně prvním jarním dnem, který je určen astronomickým... více ...
Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům. Věděli jste, že něco tak zdánlivě jednoduchého jako výměna zámků může mít... více ...
​Češi jsou malý národ velkých jmen Každé jméno je jedinečné, stejně jako každý z nás. Naše jméno nás... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: