Více informací
Čtení

​Velikonoční dekorace - nejkrásnější velikonoční výzdoba


​Velikonoční dekorace - nejkrásnější velikonoční výzdoba Svátek Velikonoc se k nám vrací každý rok, a to s příchodem jara. Nyní nám klepe na dveře a my bychom mohli začít přemýšlet nad tím, jak vyzdobit interiér naší domácnosti. V České republice jsou hlavními symboly kraslice, beránek a zajíček. Vajíčko má symbolizovat nový život a zajíček příchod samotného jara. Tyto jednoduché věci se dají krásně zakomponovat do mnoha dekorací. Pustit se samozřejmě můžete i do něčeho složitějšího. Fantazii se meze nekladou!

V jednoduchosti je krása
Taková jednoduchá klasika je osení. Semínka snadno zakoupíte v květinářstvích nebo zahradnictví. Co s nimi uděláte? Jednoduše je zasadíte do hlíny. Potom už jen zalíváte a travička vám sama vyroste. Abyste dodali vašemu osení ten velikonoční nádech, vložte ho do nějakého barevného květináče a na ozdobu dovnitř položte malé ozdůbky (zajíček, kuře, skořápka, vajíčko).
Hezkým doplňkem je také dekorace na špejli zapíchnutá do hlíny. S tím vám mohou pomoci třeba i děti! Na papír nakreslete zajíčka, nebo beránka a poté obrázek vystřihněte, přilepte na špejli a zapíchněte do květináče. A velikonoční osení je na světě!



Věnce
Skvělým nápadem jsou také věnce, které vám nádherně ozdobí dveře. Výhodou je, že pokud nechcete kupovat drahé ozdobičky, můžete vyrábět z recyklovatelných věcí, které máte doma nebo na zahradě. Z ohebných větviček, které svážete pomocí drátku do kruhu vám vznikne krásný základ pro věnec. A s ozdobami je to pak na vás, tady je několik typů.




Skořápky z vajíček
Skořápky, které nám zbydou z vajíček si schovávejte a nechejte je pořádně vyschnout. Potom vezměte barvy (nejlépe akriyové) a vybarvěte jejich vnitřek jarními odstíny (růžová, zelená, oranžová, žlutá). Skořápky potom pomocí tavné pistole nalepte na kruhový korpus a doplňte to několika mašličkami. Dále můžete nasbírat nějaké květiny a nechat je usušit. Z nich pak také vzniknou krásné jarní dekorace na věnec. V neposlední řadě můžeme použít novinový papír. Ze kterého s trochou šikovnosti vytvoříte například růžičky (na internetu naleznete mnoho návodů) a hned máte další ozdobu. 



Dekorace na stůl a okno
Stejně dobře jako vajíčka, se dají využít i obaly od nich. Pomocí papírových obalů si vytvoříte krásnou ozdobu na okno nebo stůl. Nejdříve odstřihněte horní přiklápěcí víko a nechte pouze spodek s otvory pro vajíčka (pokud chcete menší dekoraci můžete zmenšit počet míst na vajíčka odstřihnutím). Vezměte barvičky a obal natřete veselými odstíny. Nyní přicházejí na řadu opět skořápky, ty vložte do otvorů pro vajíčka a do jedné můžete strčit trochu mechu, do druhé nasypte třeba oves, do třetí dejte pár sladkých čokoládových (jedlých) vajíček, do dalších můžete nasypat hlínu a zasadit dovnitř nějakou jarní květinu (třeba fialku). Okolo přidejte pár větviček s květinami a je hotovo!



Pochlubte se nám s vaší dekorací na naše FB stránky.
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: