Více informací
Cestování

​Lyžování ve Slovinsku


​Lyžování ve Slovinsku Chystáte se letos na hory? Chcete vyzkoušet něco jiného, než lyžování v České Republice? Zkuste se vydat do hor na Slovinsko. Užijte si pobyt na horách plnými doušky.
 
Slovinsko
Slovinsko se nachází ve středu Evropy. Hraničí s Itálií, Rakouskem, Maďarskem a na jihu s Chorvatskem. Jedná se o jednu z nejmenších evropských zemí, ale zato velice různorodou, co se krajiny týká. Nádherná krajina, spousta řek a lesů, dále na Slovinsku najdete skalnaté krasové oblasti, mírné středohoří a dokonce i vysoko se tyčící vrcholky Alp. U pobřeží na jihu země převládá středozemní klima, zatímco na severu na vás čeká suchý a studený vzduch s velkým množstvím srážek. I když se hlavní město Lublaň nachází ve středu této země, všechen rekreační region jsou odtud dobře dostupné.
 
Kam na dovolenou?
Většina lyžařských středisek se nachází mezi Triglavským národním parkem a pohořím Pohorje. Nejznámější pohoří jsou: Julské Alpy, kde se nachází nejvyšší vrchol Triglav 2 864 metrů nad mořem, Savinjské Alpy a Karawanke. Hřebeny Alp v těchto místech dosahují až 3 000 metrů nad mořem.
Jedno z nejznámějších lyžařských středisek Slovinska je bezpochyby Kranjska Gora, kde se nachází 20 km sjezdovek a 17 vleků.
Pro milovníky zimních sportů a pro rodiny s dětmi doporučuji pohoří Pohorje, kde se vyskytují mírné svahy.
 



Dovolená ve Slovinsku
Každý rekreační region má co nabídnout. Nádherné kouzlo hor, krásná panoramata, jezera a mnohostranné volnočasové aktivity pro milovníky zimních sportů. Lyžařská střediska jsou převážně umístěna mezi zalesněnými hřebeny a není se čemu divit, vždyť cca 60% Slovinska tvoří lesy. Lyžování Slovinsko je známé snadno dostupnými lyžařskými svahy, atraktivními cenami skipasů a skvělou domácí kuchyní.
Láká vás turistika, lyžování, běžkování nebo sáňkování? Co třeba region Podravská v Dolním Štýrsku nebo metropole Maribor, kde můžete mimo jiné navštívit i termální lázně. Lyžařská střediska jsou vhodná i pro rodiny s dětmi, kromě toho mohou všechny děti mladší šest let lyžovat zdarma. Potěší vás příznivé ceny, které se příliš neliší od cen u nás. Velkou výhodou jsou také velmi dobře udržované sjezdovky s možností komunikace v nám příbuzném jazyce.
Protože ve Slovinsku není žádný ledovec, lyžařská sezóna zde trvá zhruba tři měsíce – prosinec až duben.
 
Slovo závěrem
Slovinsko je sice jednou z nejmenších alpských zemí, ale sjezd na lyžích zde patří mezi nejoblíbenější sporty. I když o zimní zájezdy v této zemi není tak velký zájem, nabízí Slovinsko lyžování na vysoké úrovni, které rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Vyberte si z široké nabídky lyžařských zájezdů v Itálii, v Rakousku a ve Slovinsku a zalyžujte si na sjezdovkách světové úrovně. 
https://www.gradtur.si/cz/lyzovani/slovinsko/

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: