Více informací
Cestování

Dovolená Řecko


Dovolená Řecko Plánujete letní dovolenou? A co takhle dovolená v Řecku? Koukněme se na zajímavá turistická místa, nebo ostrovy v tomto krásném státě.

Bílá věž (Soluň)
Tato stavba pochází zřejmě už z 15. století, kdy byla vystavěna za přítomnosti Turků. Dříve měla mnoho využití, sloužila například jako vězení, meteorologická stanice, nebo jako obrana přístavu, poblíž kterého stojí.
Svůj přívlastek “Bílá“ získala, když byla natřena bílou barvou pro symbol očištění od Turků. V dnešní době je věž využívána hlavně turisty, kteří navštěvují muzeum zabudované uvnitř. Věž také slouží jako vyhlídková plošina, odkud si mohou lidé perfektně prohlédnout město.
 
Knossos (Kréta)
Toto je místo, kde se našlo nejvíce archeologických památek na celém ostrově. Palác, který zde stojí, vypadá velmi zachovale, což je vynikající práce restaurátorů - no posuďte sami.

Knossos, autor: Marina Arvanitidou, flickr.com

Meteora (oblast Thesálie)
Tyto kláštery neboli Meteora jsou velmi zajímavé tím, že stojí na vrcholku skály ve výšce 534 m nad mořem. Začali vznikat nejspíše už ve 14. století a od roku 1988 jsou na seznamu památek UNESCO. Dnes se v klášterech pořádají pro turisty prohlídky s odborným výkladem.


Meteora, autor: Chad Gill, flickr.com

Olymp
Hora známá také jako “sídlo bohů“. Je to nejvyšší hora pohoří Mytikas s téměř 3000 metry. Příroda okolo této památky byla v roce 1938 prohlášena za národní park a také později zapsána na seznam biosférických rezervací UNESCO.


Am Olymp, autor: NinjaAndi, flickr.com

Laguna Balos
Toto úchvatné místo nalezneme v severozápadní části Kréty. V laguně je průzračná a mělká voda, písčitá pláž je hezky čistá. Naskytne se Vám nádherný pohled na překrásné moře. No řekněte, kdo by to tam nechtěl navštívit?


Laguna Balos, autor: matix100000, flickr.com 

Sidari
V západní části severního pobřeží ostrova Korfu nalezneme krásné pobřeží s útesy a zátokami. Mezi nejznámější patří Canal d´Amour, také známý pod názvem kanál lásky, najdeme tu i podvodní jeskyně. Tento ostrov je velmi oblíbená turistická oblast.


Corfu,Sidari, autor: Garry Catchpole, flickr.com

Oia
Toto město je vytesáno do útesů v obci Théra. Vyskytují se zde bílé domy s barevnými střechami. Při západu slunce je na Oiu opravdu zajímavá podívaná. 


Oia, autor: p Kamno, flickr.com

Korfu
To je ostrov, který leží v Jónském moři. Významné místo, které zde můžete navštívit je například klášter v Paleokrastrici. Na ostrově se pěstují olivy a pro tuto oblast typický trpasličí pomeranč, ze kterého se vyrábí marmeláda, nebo likér.

Samaria
Tento název nese soutěska a také národní park v Řecku a to konkrétně v pohoří Bílé hory. Jedná se o turistickou trasu, kterou pěší procházejí přibližně šest nebo sedm hodin. Protéká jí takzvaný travertinový potok. V národním parku rostou kupříkladu oleandry, cypřiše a také velmi známá koza bezoárová.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: