Více informací
Cestování

Praha, značky a značení


Praha, značky a značení Jak jistě víte dopravní značky jsou určeny pro regulaci a řízení silničního provozu. Význam dopravních značek stanovují Pravidla silničního provozu. Samozřejmě že kromě značek je provoz řízen světelnými a akustickými signály. A jak je to se značením v Praze? Zvykli jste si na ruch velkoměsta nebo máte před jízdou do hlavního města nervy na dranc?




Praha
Na území metropole se nacházejí oblasti, které by se možná obešly bez dopravních značek, ale také jsou místa, kde jedna značka nestačí. Ještě že značky existují a řídíme se podle nich. Jen si zkuste připomenout nebo představit, jak rušno asi musí na silnici být, když lidé z velkoměsta odjíždějí na víkend z Prahy pryč. Les dopravního značení je mnohdy pro někoho zcela neznámý. Stále nově přibývající značky, nová pravidla, nové značení …
Už během absolvování testů na „řidičák“ jste se museli naučit celou řadu různých značek. Příkazdové, výstražné a zákazové.  I když je znáte, jako když bičem mrská, při nadměrném umístění řidiči ztrácí svou pozornost a nastává problém.
 
Řidiči ztrácí pozornost
Při velkém množství dopravních značek na jednom místě a malém úseku se mnohdy stává, že řidič nestačí jejich význam ani vstřebat, natož se podle něho řídit. Existují ale také řidiči, kteří jsou jako roboti, při cestě „vypnou“ a řídí se bez problémů všem značkami. Odborníci ovšem tvrdí, že velké množství značek zapříčiní to, že je řidič přestane vnímat. Jak je tomu u vás?
Názorná ukázka přehnaného množství značek na jednom místě je např. Poděbradská ulice směrem k vysočanskému nákupnímu centru. Na tomto místě se musíte „scucnout“ do jednoho pruhu, protože ten druhý je určen autobusům a taxíkům.
Dávali jste dobrý pozor v ulicích Strakonická, Evropská či Argentinská? Metropoli netrápí jen velké množství „vysázených“ značek, ale také problémy se značkami, které jsou opatřeny malým písmenem (které nejde na dálku ani přečíst). Přibližně 200 tisíc druhů dopravního značení v Praze není zrovna málo.


 
TOP Znak
Možná si kladete stejnou otázku jako já: „Kde se všechny ty značky berou?“. Firma TOP Znak působí na českém trhu již řadu let, během které úspěšně dodává značky nejen na území hlavního města Prahy, ale také mimo něj. Zabývají se nejen prodejem, montáží a pronájmem dopravního značení, ale i parkovacích zábran, sloupků, baliset, dopravních zrcadel či zpomalovacích prahů. Tato firma mimo jiné provádí vodorovné dopravní značení, zajišťuje kompletní zabezpečení dopravních uzavírek, výkopů apod. TOP Znak má ve své nabídce světelnou signalizaci a semafory.

Pochlubte se nám v komentáři, jaká ulice je pro vás v Praze ta nejhorší na značení?
Kde jste se setkali s největším "chumlem" značení na jednom místě?
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: