Více informací
Cestování

​Penziony v jižních Čechách aneb jedeme na Šumavu


​Penziony v jižních Čechách aneb jedeme na Šumavu Chystáte se letošní zimu strávit na horách? Toužíte po krásné přírodě, ve které se vám bude tajit dech? Co třeba vyzkoušet Šumavu? Právě tyto hory nabízí nepřeberné množství turisticky zajímavých míst, jezer, lesů, lyžařských středisek apod. V následujících řádcích se dozvíte, která místa byste neměli nechat bez povšimnutí a navíc vám i pomůžeme vybrat vhodné ubytování.
 
Národní park
Národní park Šumava vznikl v roce 1991, poměrně nedávno. Nachází se na území Jihočeského a Plzeňského kraje. 69 hektarů půdy, které jsou z 80% pokryty lesy, a pouze 0,1% je zastavěno. Naleznete zde pět jezer ledovcového původu. Určitě během své návštěvy nezapomeňte na nejvyšší bod Šumavy – Plechý 1378 metrů nad mořem. Mezi nejnavštěvovanější a nejoblíbenější místa patří Antýgl, Boubínský prales, Železná ruda, Srní, Březník a mnoho dalších.
 
Ubytování
Penziony na Šumavě jsou zárukou kvalitního ubytování za příznivé ceny. Užijete si nejen zimní radovánky, krásnou přírodu a lesy, ale také relax a náležitý odpočinek. Penzion Na Soutoku Modrava ocení zejména rodiny nebo páry. Nachází se v malebné obci Modrava, nedaleko města Vimperk. Kapacita ubytování sestává ze šesti různě velkých apartmánů pro 2 – 9 hostů. I když se v těchto apartmánech stravujete sami, součástí podniku je cukrárna a kavárna s bohatou nabídkou nápojů a občerstvení. Nemusíte mít strach, restaurace se nachází opravdu jen pár kroků od místa. Výhodou je parkoviště zdarma přímo před penzionem.
 
Penzion Železná Ruda vás zve na příjemnou dovolenou v horském středisku u hranic s Německem. Lyžování ve skiareálech se vám zalíbí a to nejen kvůli úžasné přírodě, perfektním podmínkám ale i díky ubytování v moderním penzionu. Vybrat si můžete ze sedmi dvou až čtyřlůžkových pokojů. Jídlo je zajištěno v restauraci s poctivou domácí kuchyní. Chcete-li do ubytování zahrnout i snídani, stačí si jí k noclehu přiobjednat. I tady na vás čeká parkoviště zdarma přímo na soukromém pozemku u domu.
 
Penzion v Kašperských horách vás zve na aktivní i odpočinkovou dovolenou ať už s rodinou, dětmi nebo s partou přátel. Uprostřed přírody v národním parku prožijete nezapomenutelný zážitek ve stylovém stavení na samotě u vsi Srní. Vybrat si můžete ze dvou, tří a čtyřlůžkových pokojů s celkovou kapacitou 23 hostů. Restaurace vám nabízí domácí kuchyni včetně vydatné snídaně.
 
Pokud se rozhodnete cestovat ať už po zmíněných jižních Čechách nebo kdekoliv jinde po České republice, vybírejte penziony na Penzion.cz.




 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


S jakými ptáky se na jaře setkáte v zahradě nejčastěji Kdy začíná jaro? Oficiálně prvním jarním dnem, který je určen astronomickým... více ...
Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům. Věděli jste, že něco tak zdánlivě jednoduchého jako výměna zámků může mít... více ...
​Češi jsou malý národ velkých jmen Každé jméno je jedinečné, stejně jako každý z nás. Naše jméno nás... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: