Více informací
Cestování

​České hory-jedeme lyžovat


​České hory-jedeme lyžovat V posledních letech není v České republice v nízkých nadmořských výškách příliš sněhu. Avšak na horách na něj ještě narazíme, a tak můžete vyrazit lyžovat třeba hned. Lyžování, běžkování, snowboarding všechno tohle patří i k českým horám. Tady několik typů, kam se můžete vydat.

Krkonoše
Tyto hory patří u nás k jedněm z nejoblíbenějších. Najdete tu vyhlášený Špindlerův Mlýn, okolo kterého můžete využít dvacet pět kilometrů sjezdovek. Nemusíte se bát, že bude málo sněhu, protože několik z těchto sjezdovek je uměle zasněžováno (pokud je nedostatek přírodního sněhu). Najdete tam také více jak dvacet vleků a lanovek. Zajímavou informací je, že tyto vleky zvládnou za hodinu přepravit více jak dvacet tisíc lyžařů.
U Špindlerova mlýna je spousta zábavy, například můžete navštívit Snowpark. Pro začátečníky, ale i pokročilé je vhodný park Horní Mísečky, který je v centru tohoto areálu. Jeho poloha je na jihu, tudíž se zde často vyskytuje sluníčko. Najdete tu spoustu překážek, kolejnic i vlek. Skvělá volba pro freestylové ridery. Dalším místem je Funtrack Hromovka. Nachází se pod horní zastávkou lanové dráhy Hromovka. Její jedinečnost jistě pocítíte v noci, kdy je trasa nádherně osvětlena.



Bílá stopa na Šumavě

Šumava sice nemá tak vysoké kopce, jako jsou v Krkonoších, ale i toto místo má něco do sebe. Zamířit můžete do Skiareálu Lipno. Tento resort se pyšní tím, že nabízí služby na pětihvězdičkové úrovni, a to jako jediný v Jihočeském kraji. Výjimečné zážitky zde mohou zažít běžkaři. Ve zdejších skiparcích se nacházejí nádherné trasy.

Na severu
Na severu České republiky najdete také Jizerské a Lužické hory, které opět patří k těm oblíbeným. V libereckém skiparku se můžete posadit do známé kabinkové lanovky.

Beskydy-Ostravice, Malenovice, Opálená
Beskydech můžete zavítat do menších skiareálů. Tato místa jsou praktická pro ty méně náročnější. K dispozici můžete mít třeba jen jednu sjezdovku, ale za to ceny jsou velice příjemné. Středisko Skalka patří k jedněm z těch menších pouze s jednou sjezdovkou, která je však perfektně upravována. I noční lyžování, díky bezva osvětlení, bude nezapomenutelný zážitek. Skipas pro dospělou osobu na den stojí jen 330 korun. K podobným službám se dostanete ve středisku Opálená. Větší areál najdete v Malenovicích. Tady si můžete zalyžovat na šesti upravovaných sjezdovkách (strojově) nachází se zde půjčovna, dva vleky, a dokonce zde provozují lyžařské kurzy. Ani cena vzhledem ke službám není vysoká, za dospělého člověka na jeden den zaplatíte 430Kč.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: