Více informací
Cestování

České Budějovice – ubytování v jižních Čechách


České Budějovice – ubytování v jižních Čechách
 
Máte namířeno do Českých Budějovic, na jih Čech? Možná už jste někdy zaslechly, že v „Budějovicích“ je známé čtvercové náměstí Přemysla Otakara II. o rozloze 133x137 m se spoustou podloubí a obchodů. Toto město leží na soutoku dvou řek Vltav a Malše a žije zde více jak 94 000 obyvatel. Zajímají vás místní památky, krajina a říkáte si, že byste zde chtěli strávit a prožít i více dní? Žádný problém, v tomto článku se dozvíte nejen, jaké památky navštívit, aby vaše návštěva tohoto jihočeského města stála za to, ale také, kde se ubytovat, abyste byli maximálně spokojeni.
 
Památky v Českých Budějovicích
Jak již bylo zmíněno v úvodu článku, nejznámější je centrum města se čtvercovým náměstím a barokní Samsonovo kašnou. Právě na toto místo zavítají každoročně statisíce turistů a vy byste neměli chybět. Mimo jiné si můžete na svůj fotoaparát zvěčnit dva chrámy, celou řadu rekonstruovaných měšťanských domů, krásně zdobenou radnici, jít nakupovat do místních obchůdků a zajít si na dobré jídlo do známých a vyhlášených restaurací.
České Budějovice byly vyhlášeny městskou památkovou rezervací a to díky velkému množství architektonických, historických a uměleckých památek.
Černá Věž dosahuje úctyhodných 72 metrů a určitě by neměla chybět ve vašem programu. Mezi další známé památky patří např. kostel Obětování Panny Marie, Solnice nebo Rabenšetejnská věž. Z výšky vypadá město zase trochu jinak.
 
Není zvon jako Zvon
Možná je pro vás nadpis už malou nápovědou, že nebude řeč o historii zvonu v kostele nebo o tom, jak je starý zvon v kostele, či jak se odlévají zvony apod. Seznámíme vás s hotelem Zvon. Pokud v Českých Budějovicích chcete strávit víkend, je dobré předem zajistit nocleh. Ubytování v Českých Budějovicích nabízí celou řadu hotelů, ovšem mezi nejoblíbenější a nejžádanější patří Grandhotel Zvon.
Jeho historie sahá do roku 1533. Nachází se přímo v historickém centru, takže budete mít veškeré památky blízko. Co oceníte, je hlídané nadzemní parkoviště v garáži, připojení Wi-Fi zdarma, překrásné, moderně zařízené pokoje, nádherný výhled na romantické historické náměstí a výbornou stejnojmennou restauraci, kde si můžete vychutnat tradiční jihočeská a vídeňská jídla. Stylové prostředí je ideálním místem pro vaši dovolenou.
Tento hotel v Českých Budějovicích vás mile překvapí svými nabízenými služby za příjemnou cenu.



Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: