Více informací
Cestování

​Jak si užít letošní léto?


​Jak si užít letošní léto? Jak asi všichni víme, tak kvůli letošní situaci ohledně koronaviru bude mnohem obtížnější najít místo, kam by člověk mohl vyrazit na dovolenou. Mnoho zájezdů do zahraničí bylo zrušeno a obezřetnost je na místě. Ale nezoufejte. Máme pro vás hned několik typů, kam vyrazit po České republice!

Morava
Rozlehlé vinice, spousta cyklostezek, slavnosti, ano tohle všechno a mnoho dalšího tu můžete potkat. Nadšení turisté jistě ocení Pálavské vrchy a Národní park Podyjí. Skvělým nápadem je Aqualand Moravia, kde najdete spoustu zábavy. Jedno ze zajímavých míst je oblast Moravského Krasu severně od Brna. Nachází se zde chráněné oblasti s obrovskými vápencovými jeskyněmi. K vidění je tu i velice známá propast Macocha. Při prohlídce s průvodcem se dozvíte mnoho obohacujících informací a záhadných pověstí. Dalším místem, co doporučuji vidět je i Kateřinská jeskyně.

Luhačovice
Luhačovice jsou největší moravské lázně s krásnou kolonádou. Dovolená zde je vhodná pro ty, kteří se nechtějí vydávat na dlouhé túry, ale chtějí si užít klid, pohodlí, welness a procházky v krásném prostředí lázeňských architektur a parků. Jistě vás zaujmou zdejší léčivé minerální prameny zahrnující i známou Vincentku. Vykoupat se můžete například v Luhačovické vodní nádrži, nebo vyzkoušejte Městkou plovárnu.

Jižní Čechy
Tento kraj je nazýván pohádkovým a ne nadarmo, přesvědčte se sami. Nádherná příroda, rybníky, zámky. Nejvíce je toho k vidění v Českém Krumlově, Třeboni a Českých Budějovicích. Nezapomeňte na muzeum lega v městě Tábor, kde se dozvíte i mnoho o Janu Žižkovy a husitech.

Krkonoše
Zde opět zajásají milovníci turistiky, protože se zde nachází Sněžka. Krásný výlet si užijete i při cestě k Mumlavskému vodopádu v Harrachově. Nevynechte ani centrum Špindlerova Mlýna.

Vysočina
Jestliže chcete vidět řadu známých památek, vydejte se do města Třebíč a Telč, nacházejí se tu totiž památky zapsané na seznamu UNESCO. Je tu také hodně cest pro cyklisty. Z turistiky si potom vyberete třeba cestu na Rozhlednu Mařenku, nebo Křižanovskou vrchovinu. Příznivci dobrého piva můžou vyrazit směrem na Moravský Krumlov, kde najdou dalešický pivovar. Prohlídka interiéru i ochutnávka piva je samozřejmostí.

Praha
To by bylo, abychom nezmínili i naše hlavní město, které skrývá spoustu krás. Návštěvníky jistě zaujme Pražský hrad, Malá strana, či Petřín. Dovolenou rozhodně nemusíte strávit v rušném centru. Najdete zde spoustu klidných míst s krásnými prostředími, zahradami a bazény. Děti se zajisté vyřádí v Aquapalce Praha, nebo v zoologické a botanické zahradě v Tróji.





 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: