Více informací
Cestování

Cestovní kufry na kolečkách


Klíčová slova
kufr, cestování, zavazadlo
Cestovní kufry na kolečkách Začíná jaro a mnozí z nás se právě teď rozhodují, kam se v létě podívají a plánování vysněné dovolené probíhá v plném proudu. Konečně! Toužíte si zaletět do exotické destinace? Máte chuť zažít něco nového, navštívit místa, která vám byla známá pouze z televize, magazínu nebo z vyprávění? Chcete si odpočinout od náročné každodenní práce? Zavřete oči, představte si slunečné počasí, moře, pláže, šumění vody, relax ...

Dovolená v zahraničí
Ještě sníte? Tak vstávat a zpět do reality!
Během plánování dovolené, vyhledávání zajímavých míst, rezervování si ubytování apod. nezapomínejte na velice důležitou věc. Zabalit si potřebné osobní věci. Existuje výborné řešení - kvalitní, spolehlivý, prostorný a praktický cestovní kufr na kolečkách. Je známo, že do kufru musíme zabalit nejen oblečení, hygienické potřeby, ale také např. obuv a kabelku, které něco váží. Správný cestovní kufr na kolečkách by měl mít výsuvné madlo pro pohodlnou manipulaci a přepravu. Zároveň by měl splňovat další funkci, ochrannou. A co víc? Kufr za vás bude i hovořit. To, jaké cestovní zavazadlo zvolíte, vás bude reprezentovat na cestách. 

Zacházení se zavazadlem
Pokud jste cestovali letadlem, je vám možná známo, jak se personál letiště k zavazadlům chová. "Nemazlí se s ním". Bohužel. Nikdo z nás cestujících ale neví, co se s kufry děje na cestě mezi odbavením a pásem příletu. Někdy z palubního letadla můžeme vidět, jak se s kufry háže, padají z mnoha metrů apod. Na některých kufrech je pak cesta z A na místo B značně vidět. 
Zavazadla mívají časo utržené uši, zdeformovaný tvar, rozbitý výsuvný systém madla, "uražená" kolečka, textilní kufry jsou potrhané a naopak tzv. "skořepiny" jsou popraskané ... 
Pokud chcete těmto nepříjemnostem předejít, existuje řešení. Kufry si můžete nechat obalit fólií. Tato ochrana pouze zamezí ušpinění nebo rozbalení kufru, ale poškození kufru nezaručí.


autor: Grant Wickes, flickr.com

Poškození zavazadla
Pokud dojde během letu k poškození zavazadla, je nutné škodu ihned oznámit na letišti nebo si nechat vystavit protokol Property Irregularity Report. K němu pak stačí napsat průvodní dopis, kde sdělíte, jakým letem jste letěli, co se vám se zavazadlem stalo a vše zalšete na adresu pojišťovny, kde jste se nechali pojistit na cestu.
Za poškozené zavazadlo ručí přepravce (letecká společnost). Některé společnosti mají svůj smluvní servis, kde vám ochotně reklamaci vyřídí, jinde požadují např. výrobce, zdali je zavazadlo opravitelné a uhradí vám částku za opravu. 

Doporučení
Kupte si kvalitní zavazadlo, které se vám jen tak nerozbije. Vysoce kvalitní kufr je to, na co se můžete spolehnout. Jistě si každý vybere ten pravý. K dispozici jsou na dvou nebo čtyřech kolečkách, elegantní, stylové, sportovní, jednobarevné, vícebarevné, v několika velikostech, s různými funkcemi apod. Sortiment je opravdu pestrý, máte z čeho vybírat. 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: