Více informací
Bydlení

​Tonery do tiskáren – ušetřete při tisku


​Tonery do tiskáren – ušetřete při tisku Máte laserovou nebo inkoustovou tiskárnu? Víte, že existuje celá řada způsobů, jak snížit náklady spojené s tiskem? Následující článek vám poradí, jak účinně ušetřit při tisku a který toner je pro vaši tiskárnu ten nejlepší.
 
Režim tisku
První variantou, jak nejlépe snížit spotřebu toneru nebo inkoustu při tisku, je důsledné používání jednotlivých režimů. Můžete si zvolit ekonomický režim, který umožňuje notně snížit spotřebu tím, že netiskne tak „hustě“, jako je např. nastaveno u tisku pro tu nejvyšší kvalitu. Co se týká např. tisku fotografií, je ekonomický režim znatelný pouhým okem, proto je doporučován zejména při tisku textu. Samozřejmě záleží i na schopnostech každé tiskárny.
 
Výběr tiskárny a toneru
Náklady na samotný tisk se mnohdy mohou vyšplhat značně nahoru a to však úplně zbytečně. Víme, jak tyto náklady velice jednoduchým způsobem snížit.
  1. Výběr kvalitní tiskárny – záleží na tom, co od dané tiskárny požadujete a potřebujete. Na základě tohoto prvního kroku budete rozhodovat, zda pořídíte laserovou nebo inkoustovou tiskárnu. Rozmyslete se, zda vám vystačí tiskárna s černobílým tiskem nebo jestli využijete barevné tipy tiskáren. V dnešní moderní době existuje i celá řada multifunkčních zařízení, tzn. tiskárna, kopírka a skener v jednom. Dalším bodem výběru tiskárny je také informace o dostupnosti náplní a samozřejmě s tím spojené náklady na tisk jedné strany. Do domácnosti postačí levnější a méně výkonná tiskárna s menšími tonery, zatímco do kanceláře budete potřebovat zařízení s vyšší výkonností a větší kapacitou náplní.
  2. Toner do tiskárny – spotřebním materiálem nutným pro tisk je bezpochyby toner. Jsou dostupné v různé kvalitě, variantě a samozřejmě i ceně. Tonery a tonerové kazety můžete vybrat v originálním zpracování ale i jako ekonomicky výhodné kompatibilní nebo renovované varianty. Značkové tonery a inkoustové kazety přímo od výrobce bývají poměrně nákladnou záležitostí a bohužel tak zvyšují i celkové náklady na provoz. Vhodně zvolené kompatibilní náplně poskytnou kvalitu za příjemnou cenu.
 
Výhody tonerů
Největší výhodou tonerů je jejich kapacita. Na jednu náplň můžete vytisknout až tisíce stránek, a to v případě originálních i renomovaných značek. Renovací neboli repasováním tonerů použijete již použitý hardware a navíc odpadá i poplatek za značku, která se mnohdy značně podepisuje na výsledné ceně toneru.
Pokud vlastníte tiskárnu a při každém nákupu náplní a zobrazené ceně se vám doslova protáčí panenky, zkuste jednu z výše zmíněných variant, při kterých zaručeně ušetříte.
tomto e-shopu najdete pestrou nabídku tonerů do tiskáren, kde si dokážete vybrat ten správný a zároveň ušetřit.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Doniator napsal:
28.04.2019 19:31:33
Také mám radši tonery - celkově laserový tisk je výhodnější a hlavně s těmito cenami: https://www.cdrmarket.cz/tonery/ je to úplně pohoda :)

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: