Více informací
Bydlení

Postel – rady jak si vybrat postel


Klíčová slova
postel, matrace, manželská postel, masivní dřevo
Postel – rady jak si vybrat postel Kvalitní postel je nejdůležitějším kusem nábytku v domácnosti a to zejména v ložnici a dětském pokojíčku. Výběrem vhodné postele i matrace významně ovlivníte kvalitu svého odpočinku, zdraví a celého života. Při koupi nové postele se neunáhlete, důkladně vybírejte na základě důležitých kritérií. Řiďte se zejména kvalitou a ne tím, jak se vám vejde do pokoje nebo designem. Jde o vaše pohodlí a zdraví.
 
autor:bedzine
Nákup postele na e-shopu
Nákup postele přes internet je moderní záležitostí dnešní doby. Jedná se o pohodlný výběr, rychlý, ale bohužel, ne vždy vyberete tu správnou. Chybí zde možnost prohlédnutí postele a vyzkoušení si jí. Pokud nemáte dostatek času na výběr, zaměřte se na e-shopu zejména na použitý materiál a rozměry. Nejlepší je, když si postel sami vyzkoušíte v různých polohách, ve kterých obvykle spíte, jedině tak zjistíte, zdali je vámi vybraná postel ta pravá.
 
Funkčnost na prvním místě
Vzhled vaší postele je samozřejmě důležitý, ale podstatnější je funkčnost, bezpečí a kvalita. Při výběru online vládne design nad funkčností a to je špatně. Neopomínejte při výběru důležité prvky – celková konstrukce a pohodlí.
Do postele nemusíte investovat vaše veškeré úspory, ale šetřit se na ní nevyplácí. Kupte si kvalitní postel, vždyť v ní trávíte více než třetinu života. Pokud investujete do vyššího standardu postele a zejména pak matrace, uvidíte, jak se vám úspory časem vrátí. Kvalitní postele vydrží i více jak dvacet let. A to zejména masivní dřevěné postele.
 autor: Jeremy Levine
Rozměry postele
Nad rozměry postele se mnoho lidí příliš nezamýšlí, často rozlišují pouze jednolůžko a manželskou postel. Rozměr postele byste měli volit podle individuálního charakteru svého spánku a prostoru. Záleží, co je vám pohodlné, jestli se v noci hodně převalujete a preferujete více prostoru.
Tradiční rozměr matrace je 90x200 cm do klasické postele. Takovou matraci využívá jak dětská postel, patrová tak i manželská. Dostupné jsou i zúžené verze užších postelí 80x200 cm.
Samostatnou kapitolu tvoří dětské postele 160x70 a široké matrace 140x200 cm, 160x200 cm. Jedná se o rozměry širších postelí, které využívají zejména širší zákazníci nebo páry.
Manželská postel mívá rozměr matrace 180x200 a 200x200 cm.
 
Materiál postele
Materiál postele resp. jejího rámu je zcela jistě to první, co přiláká při výběru náš pohled. Velice často se při výběru materiálu postele řídíme stávajícím nábytkem, který v dané místnosti máme.
Pokud toužíte po kvalitě a posteli, která vydrží léta, vybírejte z kategorie dřevěné postele z masivu. Masivní dřevo vnese do domu velký kus přírody, příjemnou vůni, bytelnost a hlavně odolnost.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: