Více informací
Bydlení

​Jak by měla vypadat ideální ložnice


​Jak by měla vypadat ideální ložnice Ložnice patří mezi nejintimnější místnost obytného interiéru.  Nic se nemění na tom, že bychom jí měli věnovat stejnou pozornost při vybavování, jako ostatním místnostem, které jsou naopak společenské povahy. Vždyť právě zde každý den usínáte, odpočíváte a připravujete své tělo na nový den. Místo pro relax, odpočinek a především nerušený spánek.
 
Ložnice, jaká se nám líbí
Aby si člověk odpočinul jak psychicky tak fyzicky, potřebuje k tomu kvalitní postel s matrací a příjemné prostředí. Do ložnice je doporučováno volit takové barvy, které jsou vám příjemné a které vás nikterak neodrazují, nedráždí a nerozptylují. Nejlepší jsou barvy tzv. pasivní, klidové a tiché, např. vanilková či světle béžová. To samé platí i o výběru materiálu. Zvolte takový, který je vám samotným příjemný na pohled a to nejen při výběru podlahy, ale i co se nábytku týká. Záleží na vašem vkusu, zdali dáváte přednost dřevěné podlaze, linu, plovoucí podlaze, malým běhounům nebo celoplošným kobercům. Pojďme si říct, co v ložnici rozhodně nesmí chybět.


 
Pohodlná postel
Co by to bylo za ložnici, kdyby v ní nebyla postel? Samozřejmě že se jedná o dominantu celé místnosti. Při výběru postele se budete jistě orientovat podle jejího vzhledu a velikosti. Správná postel by měla být pohodlná a vydržet desítky let. Poohlédněte se po dřevěných postelích z masivu, které jsou vyrobeny z kvalitního masivního dřeva – borovice, buku a dubu. Výběr velikosti postele je individuální, někomu se líbí jednolůžkové postele, někdo preferuje velikou postel.
Manželská postel je dostupná v různých velikostech. Pro jednu osobu by měl být rozměr cca 200 cm na délku a alespoň 80 cm na šířku. Nejprodávanějším rozměrem je 180 x 200 cm. Dalším důležitým bodem je výběr matrace. Tvrdost matrace je záležitostí zvyku, ovšem nejlepší je volit matraci s různou tvrdostí stran. Pro zdravé spaní je vhodné vybírat postele bez úložného prostoru. Proč? Je tak lépe zajištěno důkladné odvětrání matrace.
 
Nábytek do ložnice
Nedílnou součástí postele jsou pokrývky, povlečení a také noční stolky. A jak je to s ostatním nábytkem? Co říkáte na toaletní stolky? Každá žena touží po svém stolku, po takovém „úkrytu“ pro všechny ty nepostradatelné věci jako make-up, šperky a jiné kosmetické předměty. Toaletní stolky, které mohou být opatřeny i zrcadlem jsou praktickým a krásným řešením malého království pro ženy.
Do ložnice mimo postele patří i nábytek. Musíte si přece někam uložit oblečení. Dřevěný nábytek v klasickém stylu se bude perfektně hodit k masivní posteli. Rustikální nábytek lze charakterizovat několika slovy – vyřezávané ornamenty, dubové dřevo, dvířka se vzory, zdobení či starodávný styl. Vybavte si ložnici nábytkem dle vlastní představy. 


Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Maruška napsal:
29.11.2017 13:00:38
Ta úvodní fotka je opravdu moc hezká- přesně tak má dle mého názoru vypadat moderní, ale přitom příjemná ložnice. Hezké jsou ty tlumené barvy, které v kombinaci s nábytkem do ložnice dodávají pohodu a klid, které jsou pro spaní tak důležité.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: