Více informací
Bydlení

Kancelářské stoly - nenahraditelní pomocníci


Kancelářské stoly - nenahraditelní pomocníci

Bez kancelářského stolu si nelze představit žádný správně vybavený byt či dům, neboť je to právě ten prostor kam budeme moci umístit počítače či notebooku. Zároveň může sloužit jakožto odkládací plocha pro různé papíry, šanony a další předměty nezbytné pro práci. Dávno neplatí, že kancelářské stoly jsou pouze stoly psací, dnes jsou multifunkčním kusem nábytku.

Při výběru ideálního kancelářského stolu je pak určitě v prvé řadě nutno zohlednit jeho rozměry. Je totiž potřeba si zvolit takový model, který bude perfektně pasovat zrovna do vaší místnosti - vše si tedy důkladně proměřte a následně si vybírejte pouze takový stůl, jež odpovídá změřeným rozměrům. Výběr vhodného stolu poté usnadňuje fakt, že k dostání jsou kancelářské stoly všech možných rozměrů, a to i těch atypických. Lze tedy například sehnat stoly s různými tvary pracovní desky.


Kancelářské stoly v kombinaci dřevotřísky a kovu jsou perfektní volbou
Samozřejmě důležitým kritériem výběru kancelářského stolu a tím, co přímo ovlivňuje jeho kvalitu a životnost, je materiál, z něhož je vyroben. Vůbec nejkvalitnější a nejodolnější jsou dřevěné stoly, avšak jejich nevýhodou je vysoká pořizovací cena. Nejpopulárnějším materiálem, a to jak na výrobu konstrukcí, tak i na zhotovení pracovních desek, je nicméně dřevotříska, jež je ideálním kompromisem mezi nízkou cenou a vysokou kvalitou.

Konstrukce řady kancelářských stolů je poté ještě doplňována kovem, jenž zvyšuje pevnost stolu. Se zvolením materiálu stolu dále úzce souvisí i výběr barvy, kterou by měl mít. Tradiční klasikou jsou vzory dřeva, a to jak ty tmavé, tak i ty světlé a především kancelářské stoly v bílé barvě. Vzhledově atraktivní jsou nicméně kupříkladu i černé kancelářské stoly.


Kancelářské stoly by měly nabízet dostatek úložného prostoru
Pokud budete chtít váš pracovní stůl využívat i k ukládání věcí, určitě dbejte na to, aby byl vybaven dostatkem úložného prostoru. V případě kancelářských stolů se lze nejčastěji setkat s šuplíky, skříňkami a kontejnery všech možných rozměrů. Dále jestliže víte, že čas od času budete potřebovat více místa na pracovní desce, tak se můžete porozhlédnout i po stolech s rozkládací deskou či vysouvacím mechanismem na klávesnici, jenž vám ušetří místo tím, že nebudete muset mít klávesnici neustále položenou přímo na pracovní desce.

Závěrem vás asi napadá otázka, na kolik vás takovýto kancelářský stůl vyjde? Ceny těch nejlevnějších kancelářských psacích stolů začínají již na částce kolem 500 Kč, na nákup kvalitnějšího stolu s dostatečným úložným prostorem si poté přichystejte alespoň 1 500 Kč.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Markéta napsal:
23.02.2022 13:00:21
Ten psací stůl na poslední fotce je opravdu moc pěkný a řešení skříňky a šuplíku je velmi praktické. Děkuji za článek- jdu hledat, kde takový psací stůl koupím.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: