Více informací
Bydlení

​Sprchové kouty a příslušenství


​Sprchové kouty a příslušenství Koupelna je místem očisty a relaxace. Ke standardnímu vybavení koupelny patří sprchový kout, vana a umyvadlo. V malých bytech hraje tu nejdůležitější roli prostor, proto jsou sprchové kouty mnohdy upřednostňovány před vanou. Ušetříte nejen místo, ale také vaši peněženku, co se spotřeby vody týká.
 
Sprchový kout
90 x 90 cm je minimální rozměr sprchového kouty. I takto malý prostor nám zaručí pohodlné umytí. Tento rozměr vám bohužel nedovoluje žádné doplňky a příslušenství. Chcete-li si pořídit např. sklopené sedátko nebo jednoduchý masážní panel, musíte zvolit rozměry 90 x 120 cm.
V případě, že si vybíráte sprchový kout, doporučuji vám předem zjistit, za firma, u které máte kout vybraný, zajišťuje montáž. Jistě mi dáte za pravdu, že zkušená ruka a záruka výrobce se přece jen vyplatí.
Na výběr je celá řada typů, velikostí a provedení. Sprchové kouty s povrchovou úpravou skleněných výplní patří mezi nejoblíbenější. Je vhodné vybrat takové sklo, které je odolné proti usazeninám vodního kamene, minerálů a železa z vody.
Máte-li chuť spojit očistu s masáží, hydromasážní panel je správná volba. Naštěstí ani ten nevyžaduje žádnou složitou montáž. Komfortní promasírování tryskami a regulovatelná masážní hlavice, komu by se to nelíbilo?
Pokud koupelnu rekonstruujete, zkuste se zaměřit např. na příslušenství ke sprchovým koutům, které svým stylem zcela promění celkový design místnosti.
 
Vybavení panelu
Ke standardnímu vybavení panelu patří bezpochyby nelámavá sprchová hadice, trysky, které se jen tak nezanesou vodním kamenem. Panely se montují do rohu nebo na stěnu. Hydromasážní boxy nabízejí kombinaci bočních a stropních trysek.
Při montáži sprchového koutu je nutné použít těsnění ke sprchovým koutům, které zlepšují těsnost celého koutu, a mimo to usnadňují i každodenní použití. Díky nim zabráníte protékání vody na nesprávná místa.


 
Luxusní koupelna
V případě větších koupelen bývají doporučovány elegantní a luxusní skleněné stříšky. Kouty opatřeny skleněnými dveřmi umožňují efektivní montáž. Dveře se dají otevřít dovnitř i vně. Bezrámové kouty s charakteristickým systémem pantového zavěšení dveří mají sprchové závěsy o nosnosti několika desítek kg. Univerzální tvar kování splní designové požadavky pro koupelny v jakémkoliv stylu.
Jestliže dáváte přednost dveřím, které se lehce posunují a čistí, máte vyhráno. Posuvné systémy jsou maximálně bezpečné a vyrobené z lehce udržovatelných materiálů. Tento typ zavírání je praktický z hlediska úspory místa. Zaměřte se na bodové úchyty na sklo, které jsou vhodné nejen pro dveře a skleněné tabule, ale také vypadají perfektně na zrcadlech, zástěnách a zábradlí.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: