Více informací
Bydlení

​Nábytek do dětského a studentského pokoje


​Nábytek do dětského a studentského pokoje Výběr nábytku pro děti a studenty patří k nejzábavnějším a mnohdy i nejobtížnějším situacím. Rodiče většinou mívají úplně jiné představy o finální podobě než děti. Myslete ale na to, že tyto prostory nebudou obývat dospělí nýbrž děti. Proto je dobré nechat výběr nábytku z větší části na nich.
 
Dětský pokoj
Dětské pokoje bývají místnosti snů našich nejmenších. Slouží dětem nejen ke spánku a odpočinku, ale nejvíce k hraní a zábavě. Při zařizování této místnosti je vhodné dodržet základní zásady členění místnosti. Měli bychom oddělit (ať už opticky) část určenou ke spánku, hraní a školní činnost. Bohužel volba takového členění bývá mnohdy v souladu s prostorem téměř nemožná. I když vám to tak nepřijde, dětský pokoj je snad tou nejnáročnější místností v celém domě nebo bytě.
Pro novorozence a batole je pokojíček „hračka“ a nenáročný k sestavení. S růstem dítěte roste ale i celý pokoj a nábytek se značně liší, mění a pořizuje nový.



 
Dětská postel a úložné prostory     
Ne každý z nás si může dovolit vybavit místnost pro dítě o rozloze 40 metrů čtverečních. Ale nezoufejte, i z malého prostoru lze vytěžit maximum. V malé místnosti je dobré nahradit klasickou postel tzv. vyvýšenou postelí, která vám nabízí další využití prostoru ve spodní části. Dětská postel by měla splňovat bezpečnostní a zdravotní kritéria (s tím souvisí i výběr kvalitní matrace).
Co se týká úložných prostorů, tuto záležitost je vhodné řešit až od školního věku dítěte. Mezi ně patří např. knihovny, komody, šatní skříně a skříňky apod. Ideální varianta je využití modulárních skříní.
 
Pokoj pro studenta
Při zařizování pokoje pro studenta bychom měli zohlednit v první řadě věk dítěte. Určitě bude vypadat jinak pokoj pro prvňáčka a jinak pro středoškoláka. Studentské pokoje jsou typické na první pohled svým vybavením – psací stůl, židle, tabule nebo malířský stojan, knihovna, skříňky na učebnice a jiné věci do školy. Starší žáci mohou mít v pokoji navíc pohovku pro návštěvy.
Myslete na to, že i dítě školou povinné je stále děckem a rádo si hraje. Doporučuji mu v pokojíčku ponechat zónu pro hraní a zábavu.




 
Klid a relax pro dospělé
Jak dětský pokoj, tak pokoj pro studenta by měl být praktický a také oblíbeným místem vašich dětí. Stejně tak jako vy si po práci rádi usednete na pohodlnou sedací soupravu a odpočinete si, tak i děti touží po „svém klidu“. Obývací pokoje jsou pro dospělé a dětské pokoje pro děti. Utvořte si každý místnost dle vašeho přání.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: