Více informací
Bydlení

​Domácí pekárny – samozřejmost v každé domácnosti


Klíčová slova
chléb, chleba, pekárna, domácí pekárna
​Domácí pekárny – samozřejmost v každé domácnosti  Ještě nemáte domácí pekárnu? Nevíte, která je ta pravá? V následujících řádcích se dozvíte, co by taková domácí pekárna měla mít za funkce.
 

Prázdný bochník
Že už se vám stalo to, že se o víkendu vzbudíte a v kuchyni nenajdete jediný kousek pečiva? Jen kus starého rohlíku nebo nazelenalý tvrdý chléb. Nezoufejte! Upečte si svůj chléb, který vydrží déle měkký a čerstvý. Sice nebudete mít tak krásný tvar, ale chuťově bude nenahraditelný. Na tvaru ale nezáleží, hlavní je, že budete mít napečeno bez jakéhokoliv úsilí. Stačí dvě hodiny a čerstvé pečivo je na stole.
 
Není chléb jako chléb
V domácí pekárně můžete nechat upéct jakýkoliv chléb – celozrnný, vícezrný, slunečnicový, světlý, kmínový ... nebo si namíchat svůj vlastní. Výhodou je, že si přesně určíte, jakou chuť chleba budete chtít.
 
Pekárna na chleba
Chcete-li domácí pekárnu, kterou snadno zabalíte i na chatu nebo chalupu, doporučuji takovou, která má speciální držadlo vhodné na přenášení. Při volbě pečení si můžete vybrat, jestli chcete spíše více propečenou kůrku nebo raději světlou měkkou kůru.
Další výhodou je digitální časovač, který vám ukáže, kolik minut ještě chybí do dopečení. Některé domácí pekárny navíc mají funkci časovače, kdy si navolíte domu pečení a ráno vás už jen probudí vůně čerstvého chleba. Zvolit si můžete i hmotnost chleba.
 
Praktické funkce
Co je opravdu nenahraditelné a jistě to oceníte i vy, je funkce „memory“, kdy si pekárna zapamatuje při krátkodobém výpadku proudu své nastavení a pude pokračovat v práci, kde skončila.
Na českém trhu existují i pekárny, které dokáží připravit chleba o váze až 1 a půl kg. Takové pekárny mají pak dvě hnětací měchačky a těsto dokáží lépe zpracovat.
 
Dobrá rada
Na co si musíte dávat pozor, je vyndání hnětacích vidliček (měchaček) z chleba.
Pekárna je dobrá nejen na upečení chleba, ale můžete si vyrobit i marmeládu, sekanou, nakynout těsto apod. 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: