Více informací
Bydlení

​Stylové záclony a závěsy


​Stylové záclony a závěsy Záclony a závěsy mají od nepaměti zejména praktickou funkci. Máme tím na mysli zastínění, omezení slunečního svitu v místnosti, anebo zcela omezit vhled do místnosti. V dnešní době si pořizujeme záclony a závěsy hlavně z důvodu designového doplňku interiéru. Tento překrásný bytový doplněk dokáže neuvěřitelně změnit celkový ráz místnosti. Vyberte si záclony, závěsy a bytový textil podle vašeho přání. Je tak snadné sladit domácnost do příjemných a útulných barev.
 
Záclony
Na výběr máte neskutečné množství typů, druhů, velikostí, barev, designu. Věřte mi, že i vy si najdete tu pravou záclonu na každé okno ve vaší domácnosti. Jestliže doposud nemáte ve vašem domě záclony, věřte mi, že jejich pověšením zcela změníte celkový look interiéru. S tímto textilním doplňkem se dá např. i opticky pracovat. Záclony světlých barev jsou většinou čistě bílé, krémové, ivory nebo lehce zabarvené do pastelových světlých tónu. Nadčasové jsou krajkové záclony, krémové anebo provázkové. Co se týká délky záclon, je na vás, jakou variantu zvolíte. Krátké záclony mohou lemovat pouze horní stranu okna, spadat do půlky oken nebo je zcela pokrývat až na zem. Hotové záclony můžete rovnou pověsit na okno a kochat se jejich krásou.
 



Závěsy
Závěsy mají zcela jinou funkci než záclony. Jejich hlavní účel je, prostor částečně nebo úplně zatemnit. U závěsů vám doporučuji trochu povolit uzdu a vaše hranice. Můžete si s nimi více pohrát. Zkuste dát stranou bílé, béžové a světlé barvy a sáhněte po zajímavých a výrazných kouscích. Uvidíte tu perfektní změnu.
Já osobně jsem dávala donedávna přednost jednoduchým a splývavým kouskům, které mi zakrývaly celé okno. Poslední dobou jsem však zvolila takové závěsy, které zdobí pouze kontury oken. V ložnici jsem zvolila bohatě zdobené a řasené girlandy. Když si s nimi trošku pohrajete, zjistíte, jak úžasný doplněk interiéru doma máte. Dlouhé závěsy, které sahají až na zem, vám prostor opticky zvětší a samozřejmě že upoutají i pozornost každé návštěvy.
 
Před koupí záclon, závěsů, povlečení a jiného bytového textilu doporučuji předem načerpat inspiraci v katalozích, online nebo přímo ve specializovaném obchodě.



Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: