Více informací
Bydlení

Jak vybrat povlečení malým dětem?


Jak vybrat povlečení malým dětem? Jestliže se brzy stanete novopečenou maminkou, nebo zkrátka potřebujte zjistit nějaké praktické informace, co se tohoto tématu týče, je tento článek právě po vás. Pojďme se tedy podívat, jak by mělo vypadat správné ložní prádlo pro malé dětičky, jak poznáme kvalitní kusy od nekvalitních a jaké značky jsou ověřené?
 
Povlečení pro děti
Na trhu najdeme opravdu nepřeberné množství různých typů povlečení pro děti spolu s ještě větším množstvím vzorů. My vám však nyní nebudeme radit, jaké vzory jsou ty nejvíce trendy. Záleží na osobní povaze dítěte, a navíc se podíváme na některá fakta, která je dobré vědět. Do kojenecké postýlky patří rozhodně 100% bavlna, můžete zvolit jak obyčejnou, tak certifikovanou ekologickou bavlnu. Proč právě bavlna? Odpověď je jednoduchá. Má nejlepší vlastnosti vhodné pro malé děti: je měkká, příjemná, skvěle saje pot, nezapařuje pokožku a nezpůsobuje ani otlačeniny. Můžete ji vyprat i na vysokou teplotu. Dětské povlečení by mělo vaše díte ke spánku nalákat a těšit se do své postýlky. 
 


Velikost povlečení
Jaká je správná velikost? Záleží samozřejmě na tom, jakou máte peřinku. Velikost povlečení volte samozřejmě podle rozměrů přikrývky, avšak dejte si pozor na to, že ne všechny přikrývky mají standardní velikosti, takže ne vždy je jednoduché najít přesně padnoucí povlečení. Dobrým typem je pořídit povlečení od stejné značky, jako pořizujete peřinky. Známými a ozkoušenými značkami jsou například SCAN Guilt a povlečení Matějovský.
 
Typ zapínání
Důležitou částí je také zapínání. Rozlišujeme asi tři druhy: na knoflíky, na zip a zavinovací. Nejlevnější a nejběžnější formou jsou kusy s knoflíkovým zapínáním. Ovšem knoflíky jsou poměrně dost nevhodné pro malinké děti, protože často je ratolesti koušou a dochází i k jejich ukousnutí, takže následující nepříjemnou situaci si jistě dokážete představit. Zapínání na zip je velice praktické, protože se při převlékání jednoduše a rychle uzavře. Nevýhodou je, že se zip může poškodit. Tím nejlepším typem je povlečení, které se nedá zapnout (výše nazvané jako zavinovací). Všité rozšířené záhyby dokáží pokrývku uvnitř dobře udržet a jedná se tedy o nejbezpečnější formu povlečení pro děti.





 
Kvalita za rozumnou cenu
Kvalitu povlečení poznáme velice snadno, a to podle gramáže. Roli zde hraje samozřejmě i materiál. Již zmíněná gramáž udává počet gramů látky (váha) na jeden metr čtvereční. Od 110-120 gramů na metr čtvereční se jedná o méně kvalitní/nekvalitní kusy, jelikož látka je průsvitná, řídká a snadno se poničí. Jestliže hledáte něco pro malé dítě, které z toho rychle vyroste, mohla by vám gramáž mezi 115-120 gramy na metr čtvereční stačit. Pokud hledáte něco kvalitnějšího zvolte 130-145 gramů na metr čtvereční, toto povlečení bude pevné, kvalitní a vydrží. Tou nejvyšší možností je povlečení deluxe, jedná se o gramáž 150 gramů na metr čtvereční.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: