Více informací
Bydlení

Zrcadla v interiéru


Klíčová slova
zrcadlo, zrcadla
Zrcadla v interiéru Zrcadla jsou nejen estetickou dekorací ale zároveň neuvěřitelně praktickým pomocníkem v každé domácnosti. Lze je využít v interiérech různých stylů. Hodí se téměř do každé místnosti v domě a kromě toho vám dokáží opticky zvětšit prostor, prosvítit místnost a podle Feng Shui dokonce i nabít energií.

Zrcadlo k užitku i na škodu
Reflexní plochy na zrcadle dokáží nejen odrážet ale i přitahovat. Dokáží vizuálně zmenšit ale i zvětšit prostor. Můžeme o zrcadlech všeobecně říci, že se postarají o příznivé nebo nepříznivé energetické toky. Věnujte proto při umísťování zrcadel zvláštní pozornost. Poradíme vám, jaká místa jsou vhodná a naopak nevhodná pro umístění zrcadla.


Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi ...
Pověsit si velké zrcadlo proti vchodovým dveřím je sice možná praktické. Při odchodu z domu můžete ještě na poslední chvíli zkontrolovat váš outfit, upravit se a jít. Ovšem podle Feng Shui není vhodné věšet velké zrcadlo proti dveřím z důvodu odrazu blahodárné energie směřující do vašeho domova. Harmonická energie by měla však do vašeho domu proudit a ne odcházet ven. 
V ložnici podobně umístěné zrcadlo může zapříčinit nevěru ve vztahu, pokud by se v něm měli odrážet spící. Naprosto tabu a nepřístupné jsou zrcadlové stropy. Pokud je v ložnici zrcadlo nastaveno a umístěno tak, aby se v něm neodrážela postel ani osoby, které v ní spí, je vše v pořádku.

Kam umístit zrcadlo
V případě, že máte malou místnost, můžete ji opticky zvětšit právě zrcadlem. Pověsíte-li ho na správné místo, opticky rozšíří prostor a dodá místnosti na objemu. Jen nezapomeňte, že se v něm nesmí odrážet vchodové dveře. V dlouhých chodbách vypadají malebně a perfektně. 
Ať už umístíte zrcadlo kamkoliv, nesmí být prasklé ani otlučené. Podle lidové pověry to navíc přináší neštěstí a to sedm let. Zrcadla udržujte v čistotě a pravidelně je myjte, cca jednou týdně. 


autor: Geoff Parsons, Flickr.com
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: