Více informací
Zvířata

Škrabadlo pro kočky


Škrabadlo pro kočky V dnešní době má spousta lidí kočku, a také spousta lidí žije v bytě nikoli v domě, kde by mohl mít malý chlupáč volný přístup na zahradu, aby se mohl proběhnout a obrousit si drápky o strom, nebo jiné přírodní materiály. Takového mazlíčka je potřeba doma dostatečně zabavit, aby se obětí ostrých drápků nestávala naše pohovka. Také je nutné nabídnout mu co nejvíce prostoru, to ale není pro každého zcela tak jednoduché. Pojďme se podívat na jednu z možností, jak je možné tento problém vyřešit.
Budeme se bavit o kočičím škrabadle. Určitě jste o něčem takovém už slyšeli. Je to skvělá věc, která slouží právě k zabavení kočky, ale také pro její procvičení či protažení – čtyřnohý kamarád po něm může běhat, skákat a to hlavní smí ho škrábat.   


Two small kittens playing with cat tree, autor: Martin Deja, flitr.com

Materiál                                  
Tato věcička, která je nezbytná pro každou kočku, žijící v uzavřeném prostoru se vyrábí většinou z přírodních materiálů. Základem jsou nějaké desky, které se potáhnou látkou, nebo jinou měkkou textilií pro větší pohodlí kočky. Sloupky jsou omotané sisalem – to je přírodní vlákno, o které si domácí mazlíček dobře obrousí drápky. Často se zde vyskytují i různé boudičky, skrýše na odpočívání či bambule na provázcích pro hraní.


Danya posing by the old cat scratcher, autor: Jon Ross, flickr.com

Kde takovou věc koupíme?
Škrabadlo pro kočky můžeme zakoupit téměř v každém zverimexu. Na výběr máme z mnoha velikostí i barevných kombinací.  Velikost si můžeme zvolit právě podle našich dispozic, což je velmi praktické, pokud bychom si ale nevybrali v žádném z obchodů, je možné objednat si výrobek na míru.

Umístění
Před tím než se rozhodneme, který kus si zvolíme, je nutné zvážit na jaké místo a do, které místnosti ho později postavíme, protože pokud bude stát například v chodbě, kterou pouze procházíme mezi pokoji, nemůžeme počítat s tím, že naše kočka bude na toto škrabadlo chodit. Abychom docílili toho, že se náš mazlíček bude na toto místo rád vracet musíme ho postavit někam, kde pobýváme nejčastěji. Například, když jsme doma a trávíme nejvíce času v obývacím pokoji je tato místnost nejvhodnějším místem. Můžeme ho postavit třeba do rohu, kde bude mít kočka skvělý přehled o dění v celém pokoji. Také je dobré, když bude stát v blízkosti okna, aby se náš kamarád mohl dívat i na dění venku.

Několik typů škrabadel – pro inspiraci:
Pokud máte v bytě opravdu málo místa a potřebujete něco, abyste uchránili váš nábytek před drápky, je vhodné vybrat si tento prostorově nenáročný kousek. Má většinou obdélníkový, čtvercový, nebo kulatý tvar a mnohdy se dá připevnit i na zeď.


"Best scratcher, ever!" - Tucker #cat #feline, autor: John Brian Silverio, flickr.com

Další možností může být klasická velká stavba. Zde si kočka může určitě skvěle pohrát a nalezne i dostatek místa pro odpočinek.


GoPetClub Jungle Furniture Pet Scratcher, autor: tore raneritas, flickr.com

Parádní možností je také takzvaný kočičí strom. Jeho konstrukcí je opravdový strom, ze kterého je odstraněna kúra a dřevo je dostatečně vyschlé. Větve se seřežou podle potřeby a připevní se na ně dřevěné plošinky, popřípadě prolézačky a podobně. Mít v interiéru opravdový strom to je docela zajímavé nemyslíte?


 Cat Tree, autor: CornflowerBlue07, flickr.com

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: