Více informací
Zdraví

​Vyšetřovací, nemocniční a kosmetická lehátka


​Vyšetřovací, nemocniční a kosmetická lehátka Vyšetřovací lehátka
Vyšetřovací lehátka jsou základním vybavením snad každé lékařské praxe. Samozřejmostí se stávají i v rehabilitačních zařízení. Všem pacientům a klientům zajistí pohodlné uložení a snadný přístup lékaře k ošetřovanému místu. Na výběr je celá řada typů a druhů lehátek. 1 – 7 segmentů, s elektrickým, hydraulickým a ručním pohonem, nebo klasické bez žádného pohonu. Jistě jste si u vašeho lékaře všimli, na jaké lehátko si leháte, ale už jste se nezaměřovali na to, jaké funkce má. Lékaři si mohou vybrat různé typy lehátek, které umožňují polohovat pacienta do sedu i lehu v různém sklonu. Polohuje si vás lékař plynule nebo s vámi „škube“ a „cloumá“? Lehátka jsou zkonstruována tak, aby polohování pacienta do sedu i lehu v různém sklonu bylo plynulé a komfortní pro obě strany, jak pro lékaře, tak pro pacienta. Lehátka se dají polohovat i v několika různých sekcích. Také na povrchu lůžka záleží. Příjemný materiál, který lze snadno umýt a udržovat, je snad základem každého lehátka.
 
 Nemocniční lehátka
Pro pohodlné a bezpečné převážení pacientů slouží v nemocnici speciální nemocniční lehátka. Konstrukce je stejná jako u klasických 1-2 segmentových vyšetřovacích lehátek, tzn. že jsou na stabilním základu a mají pouze pohyblivá kola, která jdou aretovat pro přímý pojezd a zajistit pře rozjetím. Pro maximální pohodlnost pacienta se doporučují lehátka s polohovatelnou horní částí. Veškeré použité materiály na výrobu těchto lehátek jsou snadno udržovatelná, dovolují dezinfekci a konstrukce látek je odolná vůči vlhkosti a vodě. Dalším kladným bodem je dlouhá životnost lehátek a jednoduchá obsluha.
 
Kosmetická lehátka
Mezi patří klasické rovné modely jako lůžko nebo pohodlná polohovatelná křesla. Lehátka umožňují nožní či ruční regulaci výšky. K dispozici je ruční nebo nožní regulace výšky. Stejně jako jiné druhy lehátek jsou i tato vyrobena ze snadno omyvatelných a hygienicky nezávadných materiálů.
Základním typem lehátek jsou s hlavovou opěrkou a přímým otvorem na obličej. Plocha lůžka bývá měkčí a komfortnější.
Naprosto perfektně vypadají kosmetická lehátka na dřevěné konstrukci. Nejoblíbenějším dřevem na výrobu lehátek patří světlý dub nebo jasan. Hodí se např. do hotelů, wellness salónů apod. I když je cena poměrně vysoká, design je naprosto dokonalý.
 
Ať už vybíráte jakékoliv lehátko, myslete v první řadě na komfort a bezpečnost. Barva potahu je asi to nejmenší.










 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: