Více informací
Zdraví

Jak to máte s doplňky stravy?


Jak to máte s doplňky stravy? Dopřáváte svému tělu nějaké doplňky stravy, nebo příjem veškerých živin necháváte čistě na složení vašeho běžného jídelníčku? Pokud ano, v tom případě se vás zeptáme: „je váš jídelníček kompletní?” Ani s doplňky stravy by se to nemělo přehánět, ovšem jejich správným výběrem lze docílit doplnění látek, kterých z běžné stravy nepřijmeme dostatek. Chybět nám může železo, hořčík, vitamín C, zinek či rovnou celý komplex vitamínů. Následujícími produkty můžete doplnit i váš deficit důležitých látek.
 
Multivitaminy pro dospělé
Je zvláštní, že zatímco starostlivé maminky nikdy neopomenou pro své děti u lékaře vyzvednout potřebný komplex vitamínů, na sebe, jako na dospělé moc nemyslí. I dospělí potřebují organismu dodat různé látky - vitamíny a minerály, jichž se jim běžným příjmem potravy nedostává. Nedostatečný příjem některých látek může způsobit pokles imunity, únavu i stres. A protože si jen těžko vypočítáme, jaké vitamíny nám zrovna chybí, je chytré je tělu dodat ve formě multivitaminu pro dospělé. V našem obchůdku jich najdete celou řadu. Zajistí vám vyvážený poměr všech důležitých látek. Jejich pravidelným užíváním můžete zaznamenat větší energii i vyšší imunitní systém.
 
Hořčík
Minerál hořčík můžete znát jako výborný doplněk stravy proti křečím. Samozřejmě, má významný protikřečový účinek, ovšem umí toho mnohem více. Prakticky odpovídá za správnou funkci celého organismus a jeho nedostatek se projeví ve velmi krátké době. Hořčík byste proto měli zobat pravidelně, a pokud zapomínáte, dopřejte si jej alespoň v období zvýšeného stresu či zvýšené sportovní aktivity.

Vitamín C
Vitamín C můžete tělu dodávat různou formou. Ta nejsnadnější je forma doplňku stravy, kdy jedna tableta obsahuje doporučené denní množství vitamínu C. Vitamín C není jen vitamínem pro zvýšení imunity, odpovídá za celou řádku dalších procesů. Bojuje proti únavě, zlepšuje činnost srdce a cév, je významným antioxidantem a napomáhá tvorbě kolagenu.

B-komplex
I vaše nervová soustava stojí za pozornost, tu jí dopřejete komplexem vitamínů B, které jak je známo mají dobrý účinek na celou nervovou soustavu. Pojmem B-komplex se označuje celá soustava vitamínů B, která je rozpustná ve vodě a zajišťuje správnou funkci celého metabolismu. Doporučuje se užívat při nadměrné fyzické i psychické zátěži, při stresu, zvýšené únavě, ale i preventivně.
 
Zinek, křemík, síra… alias vitamíny pro krásu
A k neméně potřebným patří i tak zvané vitamíny pro krásu - zinek, křemík, síra, vitamín H a tak podobně. Tyto vitamíny se doporučují jíst buď preventivně, nebo při snížení kvality vlasů, pleti a nehtů. Zejména zinek je považován za minerál krásy, neboť je zodpovědný za krásnější pleť a kvalitnější vlasy.
Na doplňky stravy se můžete co se vašeho zdraví a krásy týče klidně spolehnout. Když dodržíte jejich doporučené dávkování, nemůžete se stát, že byste se jimi předávkovali. Navíc celá řada vitamínů je ve vodě rozpustná, a proto ji hravě vyloučíte močí.

Více na https://www.cestabylin.cz/




 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: