Více informací
Zdraví

Jak vyzrát na alergie přírodní cestou? Zkuste bylinky i extrakty z houby reishi


Jak vyzrát na alergie přírodní cestou? Zkuste bylinky i extrakty z houby reishi Jaro je nádherným ročním obdobím. Přesto se na něj mnoho lidí netěší a očekává ho s velkými obavami. Proč? Všechno kvete a do ovzduší se dostává spousta různých pylových částic. A to je pro alergiky velký problém.

Pálení očí, nateklá víčka po neustálém mnutí. Svědění v nose, kýchání, vodnatý sekret. Všechny tyto příznaky alergici bohužel velmi dobře znají. Jak s nimi bojovat? Naštěstí existuje řada způsobů, jak svoji alergickou rýmu zkrotit.

Vyčistěte si organismus pomocí bylinek
Účinnými pomocníky, jak příznaky alergie zmírnit, nebo dokonce zcela zastavit, jsou bylinky. Vyčištění organismu od bakterií a plísní pomáhá zajistit například kůra z měsíčku, žampionu, černého rybízu a grepu. Podporuje dýchání a regeneruje sliznice dýchacích cest. Podobná kůra, tentokrát z černého rybízu, grepu, penízovky a kaliny tulašaje se hodí i na kožní alergie. Podle odborníků je ale základem při alergii především pročistit střeva, což můžete provést pomocí francouzského jílu a Enterosgelu. Protože kůže je odrazem zdravotního stavu člověka a problémy vnitřní se samozřejmě projeví i navenek. Čištění střev je dobré doplnit o kúru s čtyřkvětovou mastí s bezem, která hojí kožní potíže.

Dlouhodobé a komplexní kúry jsou účinnější
Podstatné je ale dlouhodobé užívání bylin, protože jejich účinek nebývá okamžitý. Vyplatí se proto třeba kůru aplikovat ještě před začátkem pylové sezóny a skončit s ní až poté, kdy už alergeny v ovzduší nejsou. Na posílení imunity se u alergiků podle doporučení odborníků dá použít právě již zmiňovaný černý rybíz a echinacea purpurea. Kromě kúry se doporučují i tinktury, masti nebo také koupele. Výhodou tinktur je rychlejší úleva. Komplexní kúry zajistí mnohem větší účinky, protože jednotlivé složky se navzájem podporují. V boj proti alergii tak mohou pomoci třeba i přírodní koupele. Doporučované jsou třeba ty z dobromysli, květu černého bezu a lichořeřišnice. Vidíte tedy, že můžete dobře zvládnout alergii bez pomoci léků.



Houba reishi stimuluje imunitu
Kromě bylinek ale nabízí účinnou pomoc proti alergickým příznakům také medicinální houba reishi. Přínos houby reishi tkví především v její stimulaci imunity. Vyladěný organismus s dostatečnou imunitou totiž nesměřuje k alergickým reakcím, je dostatečně silný, aby jim dokázal odolat. Za imunitu zodpovídají ledviny, plíce a také slezina. Vlastně jde o obdobu trávicího traktu, jak mu rozumíme v klasické medicíně – v tomto případě jde ale o trávicí trakt imunity. Obranný systém v dráze plic a ledvin je v tomto případě nefunkční a je třeba mu pomoci.

Zapomeňte na mléko a sladkosti
Podstatný je v tomto okamžiku, tedy v době propuknutí alergie, i jídelníček. Tradiční čínská medicína proto doporučuje vyvarovat se mléčných produktů a sladkostí pokud trpíte alergickou rýmou. Nasadíte-li houbu reishi ještě před nástupem pylové sezóny, bude efekt ještě silnější. Prevence je zde mimořádně důležitá, i když samozřejmě houba ganoderma lucidum, jak zní latinský název reishi, také pomůže při akutním záchvatu rýmy.

Extrakty mají větší efekt
Systém ledvin a plic zodpovědných za dostatečnou imunitu podporuje kromě reishi také houba cordyceps sinesis – velice často se tyto houby užívají společně. Nejvhodnější je začít s jejich užíváním 2-3 měsíce před začátkem pylové sezóny. Nejsilnějšího působení dosáhnete při užívání výtažků z hub. V nich se totiž nalézají léčivé látky v maximální koncentraci. Extrakty z hub by měly mít obsah minimálně 40 % polysacharidů. Jde o optimální koncentraci pro organismus, ze které plyne vysoký léčebný efekt.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: