Více informací
Zdraví

Keto dieta - zhubnout se dá tak snadno


Keto dieta - zhubnout se dá tak snadno Téměř nikdy není člověk spokojený se svou postavou. Fenomén hubnutí pořád patří ke každodenním záležitostem. A spousta lidí dodržuje různé diety, nebo také nedodržuje. Bohužel, pokud chcete zhubnout, tak dietu, ať už se jedná o kteroukoli (a že jich je), budete muset dodržovat. Chce to především silnou vůli. Nyní si představíme další ze zajímavých možností hubnutí. Pojďme na to!
Keto dieta se zaměřuje na omezování sacharidů, zatímco příjem tuků je poměrně dost veliký. Název diety vznikl od slova ketony, což jsou látky, které se v těle uvolňují, pokud dietu dodržujeme. Náš mozek, nebo můžeme říci centrální nervový systém není schopný získávat energii z tuků, proto jsou tu ketony, které je nahradí.



Než se samotnou dietou začneme je důležité zmínit, že se v začátcích můžete setkat s ketochřipkou. Během prvních dvou až pěti dní lidé zažívají již zmíněnou ketochřipku (ne všichni lidé). Jedná se o nepříjemný stav, kdy je člověk až těžce letargický a také se objevuje bolest hlavy. Tyto stavy mohou nastat i u dvaceti čtyřhodinových půstů. V této fázi často lidé s dietou končí, ale jediná možnost, jak se posunout dále je vydržet to.

Strava
Zaměřte se na potraviny s vysokým obsahem vlákniny tedy například: avokádo, kokos, hořká čokoláda bez cukru, květák, zelená zelenina, či houby. Dobré jsou taky Shirataki nudle. Nezapomínejte na vyvážený příjem mastných kyselin, i ty jsou důležité. Dále se doporučuje dostatečné množství bílkovin tedy 1,6g/kg. A jak omezit sacharidy? Nejlépe uděláte, když začnete od nuly. Tedy nejdříve žádné sacharidy a potom postupně navyšujte až se dostanete na nejvyšší číslo, které je možné.
Jestliže jste se dostali do stavu ketózy, tak je třeba udělat si tabulku. Nejprve si určete denní příjem kalorií a bílkovin. Od počtu kalorií musíte odečíst bílkoviny a sacharidy. Zbytek doplníte tuky. Jestliže si nevíte s tímto počítáním rady, nezoufejte, využít můžete elektronickou kalkulačku. Zde pár základních informací, které byste měli znát před jejím použitím. PAL znamená vaši denní aktivitu, kterou je třeba doplnit dle přiložené tabulky. TEF neboli Thermic effect of food znamená kolik energie vydá naše tělo samotným trávením potravy. Běžně se tato hodnota pohybuje okolo 10 až 25 procent. Dále by vás mohl zajímat faktor příjmu energie. Ten si zvolíte sami podle toho, čeho chcete dosáhnout. Například pokud chcete zhubnout, nebo nabrat svalstvo. Také jak moc si můžete dovolit jít do deficitu, tento údaj je vždy složitější, protože se do něj zahrnuje i spánek nebo stres, ale abyste to mohli odhadnout alespoň přibližně napomohou vám přiložené tabulky (barbargym.cz).

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: