Palačinky – recept na těsto a nejlepší rady pro přípravu

Máme pro vás recept, který by měl znát opravdu každý. Není nic jednodužšího, rychlejšího a chutnějšího. Klasické palačinky, přesně takové, jaké znáte od své maminky nebo babičky.
Na těsto budete potřebovat
0,5 litru polotučného mléka
2 vejce
250 g hladké mouky
1 špetku soli
Olej na smažení
přidávám i trošku cukru nebo vanilkového cukru
Postup přípravy
1. Všechny ingredience, vyjma oleje, důkladně smícháme do tekutého těsta. V těstě nesmí být žádné hrudky.
2. Na sporáku řádně rozehřejeme pánev. Jakmile je pánev rozehřátá, mašlovačkou na ni naneseme tenkou vrstvu oleje. Já používám speciální pánev na palačinky. Nemusí se na ní dávat žádný olej a palačinky chutnají božsky.
3. Dále na pánev vlijeme pomocí naběračky dostatečné množství těsta, které nám vytvoří krásnou palačinku. Pro malé děti můžete dělat palačinky menší, přímo do ručiček. Na Valentýna vám doporučuji s těstěm lehce vyhrát, udělat palačinku ve tvaru srdíčka.
4. Dozlatova osmažit, obrátit na druhou stranu, a také ji osmažit dozlatova.
5. Hotovou palačinku přendáme na talíř.
Počet porcí:
Pro 4 až 6 osob (
záleží na hladu strávníků a velikosti palačinek)
Vloženo: 11.01.2024 | Autor: GA magazin s.r.o.
Diskuse
Vložit komentář do diskuse
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.