Více informací
PR články

​Presbeton – zatravňovací dlažba


Klíčová slova
zatravňovací dlažba, dlažba
​Presbeton – zatravňovací dlažba Jaro je tady, příroda se probouzí a s ní začínají také první práce na zahrádkách. Rozhodli jste se, že se letošní rok pustíte do zpevnění plochy v okolí vašeho domu? Ideálním řešením je využití vegetační dlažby. Snadno a rychle propojíte venkovní komunikaci se zahradou.
 
Zatravňovací dlažba
Předností vegetační dlažby je jednoduchá manipulace, funkčnost, odolnost a výsledný přírodní vzhled zpevněné zatravněné plochy. Některé typy dlažeb mají také tzv. drenážní funkci. Různé tvary a profilové spodní plochy dokáží rychle odvodnit nadměrně vlhké pozemky a tím pádem lépe ochrání před erozí půdy.
Zatravňovací dlažbu můžete vysypat štěrkem nebo trávou, záleží na vás. Oceníte údržbu dlažby, která je téměř nulová. Stačí jen posekat trávu a v období většího sucha je dobré trávu zavlažovat.
Skončete s rozježděnou a udupanou trávou, která se na podzim dokonce přemění v bahnitou cestu. Využijte estetické a k přírodě šetrné zpevnění, které tvoří 40% zeleň.


 
Jak se zatravňovací dlažba pokládá?
Pokládka je snadná, zručný kutil jí snadno zvládne sám. V první řadě je nutné vytvořit nosnou vrstvu. Jakým způsobem ji uděláte. Stačí vykopat zeminu do hloubky 20 cm. Tuto plochu následně zasypete štěrkem nebo štěrkodrtí. Poslední vyrovnávací vrstva drti je o maximální tloušťce dvou centimetrů. Na tuto poslední vrstvu pokládáte tvárnice.
Je na vás, jakou zvolíte výplň do mezer mezi dlažebními kameny, zdali použijete speciální travní substrát nebo zeminu s vysokým podílem humusu. Zatravňovací dlažba se hodí jak na dvorek, tak na zahradu jakékoliv velikosti a tvaru. Pokud si na pokládku netroufáte, svěřte práci odborné firmě.
 
Pro koho není dlažba vhodná?
Zatravňovací dlažba není vhodná na chůzi v podpatcích nebo pro starší zdravotně postižené lidi, kteří potřebují k chůzi berle. Nedoporučuje se ani pro kočárky, kolečkové brusle nebo jiné jezdící hračky pro děti.
 
Slovo závěrem
Dlažba je efektní, funkční a celkový vzhled zahrady vypadá upraveně. Nenavlhá, v létě neodebírá zeleni vláhu, v zimě nepřemrzá, ani nepraská.
Širokou nabídku zatravňovacích dlaždic má firma Presbeton, u které mimo jiné vyberete i další typy dlažby pro dům a zahradu.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: